Over ons

FullSizeRender

 

Welkom op de blog van Laure en Ulrike. We zijn graag thuis bij onze katten en kippen, maar wanneer we verlof hebben gaan we graag op reis. Laure is de planner: ze zorgt altijd voor de voorbereiding en schrijft nadien de verslagen uit. Ulrike is de gids: ze neemt ter plekke de touwtjes in handen en zorgt er voor dat we elke tocht levend kunnen navertellen.

In 2010 hebben we de wandel- en trek-microbe te pakken gekregen, nadat we met een vriendengroepje een kampeerzesdaagse hebben gedaan in Jotunheimen, Noorwegen. Op enkele jaren tijd maakten we nog meerdere wandelingen: in de Ardennen, enkele dagtochten in Canada, USA en Zuid-Afrika, en trektochten in de Hardangervidda (Noorwegen), over de Laugavegur in IJsland, in de Vogezen en in de Alpen,….

Sinds april 2016 hebben we er een vaste compagnon bij op onze reizen, onze dochter Alice. Op reis gaan met een baby of peuter heeft wel wat aanpassingen gevraagd maar het is zeker haalbaar en zeer verrijkend. Toen ze 3 maand was zijn we gaan kamperen in de Franse Alpen. Op haar 8 maand ging ze mee naar Thailand, twee maand later gingen we op skivakantie en toen ze 15 maand was trokken we met z’n drieën naar Japan.

Begin 2018 kreeg Alice er een kleine zus bij, Jeanne. Ook met ons vieren blijven we niet stil zitten. In april 2018 trokken we er een week op uit in Andalusië en diezelfde zomer gingen we op roadtrip in Québec. Dit jaar (2019) zochten we weer de bergen op en gingen we wandelen in Corsica en de Dolomieten.

Omdat we bij de voorbereidingen van onze reizen en trektochten telkens veel hulp hebben gehad aan alle verslagen en info die we online vonden, zijn we hier ook begonnen met het bijhouden van verslagen. Er kruipt veel tijd in het schrijven van verslagen dus alle verslagen staan nog niet online… it’s a work in progress!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Kelly schreef:

    Jullie hebben een fantastisch leuke blog! Ik geniet heel erg van jullie avonturen, vooral de hikes en dagwandelingen in België… precies waar ik ook zo van hou!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s