De 5 mooiste wandelingen met kinderen in de dolomieten

De Dolomieten staan gekend voor hun indrukwekkende en spitse bergen. Wie graag wandelt kan er dagen, of zelfs weken de bergen in trekken, het aanbod aan wandelpaden is immens. Maar waar begin je dan? Welke zijn de wandelingen die je absoluut niet mag missen? En vooral, welke wandelingen kan je ook doen met jonge kinderen? 

De Dolomieten stonden al lang op ons verlanglijstje. Maar we kenden de Dolomieten vooral om de meerdaagse trektochten Alta Via I en II en de vele Via Ferrata’s. Wat we niet wisten is dat je in de Dolomieten ook prachtige dagwandelingen kan maken die geschikt zijn voor families. Je vindt er tal van relatief makkelijke en korte wandelingen met prachtige uitzichten. 

De paden zijn over het algemeen makkelijk begaanbaar (zeker in vergelijking met de paden in Noorwegen!), en onderweg kom je veel hutten tegen waar je iets kan eten. Bovendien hebben de meeste hutten een speeltuin en vaak ook boerderijdieren, ideaal dus om de kinderen even te laten spelen terwijl jij van een heerlijke cappuccino geniet!

Exact om die redenen, én omwille van een grote kans op goed weer, spendeerden we 2 weken in de Dolomieten met onze dochters van 1,5 en 3 jaar. We reisden rond met een (gehuurde) camper en maakten onderweg tal van prachtige wandelingen. Hieronder vind je een selectie van de mooiste wandelingen volgens ons. Het leuke is dat deze wandelingen allemaal niet zo heel ver van elkaar gelegen zijn, je hoeft er dus zeker geen 2 weken voor vrij te nemen!

1. Drei zinnen – Tre Cime di Lavaredo

Met stip op 1, onze favoriete wandeling in de Dolomieten! De wandeling is erg populair dus zorg dat je vroeg vertrekt. Maar dat je er niet alleen bent, is niet zonder reden: de omgeving is er buitengewoon prachtig. De hike van 10,3 km brengt je in een lus rond de befaamde Drei Zinnen of Tre Cime. De wandeling is niet moeilijk en is dus ideaal om met kinderen te doen.

Lees ook: De Drei Zinnen / Tre Cime di Lavaredo lus wandelen met kinderen voor een uitgebreid verslag van deze wandeling

2. Seceda

Nog zo een wandeling waar je met weinig inspanning geweldig beloond wordt! Vanuit Ortisei (St Ulrich) neem je gewoon een kabelbaan tot de 2518m hoge Seceda bergtop. Van daaruit is het maar een klein stukje bergop wandelen tot de dramatische Fermeda pieken. Je kan de wandeling zo lang of zo kort houden als je zelf wil: in de omgeving zijn tal van hutten waar je naartoe kan voor een lekkere maaltijd vooraleer je terug naar de kabelbaan keert.

3.  Adolf Munkel Trail

Dezelfde bergtoppen die je ziet vanuit Seceda, maar dan langs de andere kant bekeken. Deze wandeling voert je langsheen de typische pieken die de Dolomieten typeren. Tijdens de wandeling kom je meerdere hutten voorbij, waar je heerlijk kan eten en de gekste speeltuinen en kinderboerderijen vindt. Veel kindvriendelijker dan dit kan een bergwandeling niet meer worden.

Lees ook: De Adolf Munkel Trail wandelen met kinderen voor een uitgebreid verslag van deze wandeling

4. Seiser alm – Alpe di Siusi

Seiser Alm lijkt wel een verborgen wereld te zijn: een kabelbaan brengt je tot deze gi-gan-tische alpenweide die je er absoluut niet had verwacht. De velden staan vol prachtige bloemen en je bent er omgeven door de ene na de andere indrukwekkende bergtop. Op de alm kan je je gerust meerdere dagen zoet houden, je vindt er een heus wandelparadijs. Je kan er fietsen of een all terrain buggy huren om de omgeving te verkennen.

5. Lago di Anterselva – Antholzer see


Wie de drukte van Lago di Braies – Pragser Wildsee wil vermijden is hier aan het goede adres: dit meer moet niet onderdoen voor zijn bekende evenknie. De lus rond het meer is een aangename wandeling, met halverwege een strand met een speeltuin en restaurant. Wie moedig is kan zich wagen aan een duik in het koude meer.


Op zoek naar meer inspiratie om te reizen en wandelen met je kinderen? Volg ons dan zeker op instagram, want daar delen we nog meer foto’s en verhalen!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sam schreef:

  Wat een prachtige wandelingen! Ik moet duidelijk nog eens terug 🙂

  Like

  1. Laure schreef:

   doen!! prachtige regio hé:-)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s