Dagwandelingen

halfdome
Als we op zondag niets gepland hebben, gebeurt het vaak dat we met vrienden erop uit trekken om te gaan wandelen. Meestal gebruiken we de wandelgids “Avontuurlijk wandelen in de Ardennen” van Ludo van Lint. De laatste editie van deze gids dateert van ’98 en dat verklaart ook al meteen hoe het komt dat sommige beschrijvingen niet meer overeenkomen en bepaalde wegen ontoegankelijk zijn geworden: avontuur verzekerd! De gids is niet meer te koop, maar met een beetje geluk vind je hem nog in de bib.

Sinds kort gebruiken we vooral de recentere wandelgids “Avontuurlijke wandelingen in de Belgische Ardennen” van Gert Sonck, omdat de beschreven wandelingen altijd wel pittig en uitdagend zijn. Gert Sonck bracht ook de variant “Originele wandelingen in de Belgische Ardennen” uit. Hebben we geen zin in een stevige dagtocht, dan durven we weleens een eenvoudige wandeling kiezen uit het “Groot wandelboek Ardennen” van Lannoo of uit “18 wandeltochten in de echte Ardennen” van Wandermagazin.

Ook op reis kunnen we erg genieten van een stevige dagtocht: de omgeving ziet er vaak helemaal anders uit dan bij ons en soms komen we echt spectaculaire paden tegen!

Hieronder maken we een opsomming van alle dagwandelingen die we reeds hebben gedaan:

BELGIE


FRANKRIJK


ITALIË


NOORWEGEN


CANADA


USA


ZUID-AFRIKA


JAPAN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s