Noorwegen 2010 – dag 15 – Terug naar huis

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Kragerø- Larvik – Hirtshals – Brussel 
Afstand: 1360 km
Weer: zonnig en bewolkt
Overnachting: in de auto op weg naar huis

Na een lekker ontbijt gaan sommigen onder ons zwemmen in de baai. Ze keren echter snel terug want het water zit vol kwallen en Wim heeft zijn (vraag me niet hoe) hoofd bezeerd.
We ruimen onze spullen op en rijden naar Kragerø, een toeristisch stadje dat bekend staat als luxe vakantieoord (het Knokke van Noorwegen zeg maar). Bezoekers laten de zeilboten en plezierjachten achter in de haven van de stad en bezoeken dan het centrum met de kleinere motorbootjes.
Wij komen gewoon met de auto toe en verkennen het stadje te voet. De kleine straatjes met gekleurde huisjes en pittoreske winkeltjes zijn charmant, maar het is ons allemaal iets te toeristisch en perfect.

In een lokale viswinkel proeven we verse Gravlax (gemarineerde zalm): de lekkerste zalm die we ooit gegeten hebben. Spijtig dat het zo duur is…
We laten Kragerø voor wat het is en rijden door tot in Larvik. Daar pikken we Karlien op (die rechtstreeks vanuit Oslo komt) en nemen we de ferry naar Hirstals (Denemarken), om vervolgens door te rijden tot in Brussel. Onze vakantie in Noorwegen zit er helaas op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s