Canada & USA – dag 19 – Back to the USA

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: Sidney Spit Marine Park – Olympic NP 
Afstand: 95 km
Activiteiten: Victoria, grensoversteek, Olympic NP
Weer: bewolkt
Wildlife: 2 Zeeotters, ganzen, ooievaren, arend
Overnachting:  Fairholm Campground, Olymic NP

Wanneer we opstaan is het laagtij en zien we een stel zeeotters aan het strand.

We ontbijten en breken de tent af. Na een korte wandeling in het bos pakken we de rugzakken en stappen we naar de steiger.
Met de ferry keren we terug naar Sidney waar we onze auto hadden laten staan. We hangen het Canadees vlagje dat we in Vancouver hebben gekocht uit het raam, zoals we al zoveel Canadezen hebben zien doen en vertrekken richting Victoria via een scenic route langs de kust.
In Victoria hebben we net de tijd om iets te gaan eten alvorens we ons naar de ferry begeven die ons terug naar Amerika zal brengen. Voor we op de ferry mogen rijden moeten we nog voorbij de boarder control, waar we van de security officer “you guys are trouble” te horen krijgen. En dat omdat we in België wonen, ik een franse pas heb en een vervallen pas met een geldig Visum voor Amerika en we in een Amerikaanse auto rijden waaraan een Canadees vlaggetje wappert! We worden onderworpen aan een volledige ondervraging waarbij zelfs naar ons beroep gevraagd wordt…

Eénmaal op de ferry vinden we een plekje binnen en geven we onze laatste Canadese dollars uit aan het boek “oh my god, a beaver is eating my canoe”. Terwijl ik in het boek lees worden we aangesproken door een Canadese epidemioloog. Hij vraagt waar we naartoe gaan en raadt ons aan om krab te gaan eten in een gekend restaurant in Sequim.

Wanneer we in Port Angeles toekomen rijden we verder naar Olympic NP tot aan Lake Crescent. We zoeken een plekje in Fairholm Campground en zijn onder de indruk van de mossige tropische bomen en het heldere water van het meer. De beste plaatsen langs het meer zijn al ingenomen maar we vinden een fijn plekje iets hogerop en wanen ons in een regenwoud.

Na een lekkere spaghetti carbonara en een theetje bij het kampvuur kruipen we in de tent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s