Laos & Thailand – dag 1 – op naar Azië

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Zaventem – Bangkok
Afstand: 10125 km met vliegtuig
Activiteiten: slapen, films zien en eten
Weer: airco-lucht en stoombad
Overnachting: Best Western Premier Amaranth, Bangkok

Na een heerlijke linguini vongole als “laatste” avondeten, worden we afgezet door Jos en Marina op het vliegveld van zaventem. Het doet vreemd om ’s avonds te vliegen: we hebben de voorlaatste vlucht en het vliegveld is helemaal leeg. De traditionele Starbucks-koffie zit er op dit uur niet in. 
 
Na een dik uur wachten (we zijn uiteraard weer veel te vroeg vertrokken), stappen we in het vliegtuig: een groot en precies splinternieuw vliegtuig van Etihad. We krijgen een stuk pizza en houden ons bezig met het entertainment systeem. Na een film, enkele keigrappige afleveringen van Miranda, een slapeloze “nacht” en een arabisch ontbijt met kefta, komen we -6 uur later- toe in Abu Dhabi. 
In het vliegveld van Abu Dhabi vinden we zonder probleem de gate voor onze volgende vlucht van nog eens 6 uur richting Bangkok. We zien de zon opkomen boven de vele wolkenkrabbers van de stad en genieten van het uitzicht van de woestijn. We kijken nog wat films en proberen te slapen maar toch lijkt deze tweede vlucht eeuwen te duren. 
 
Rond 18u plaatselijke tijd komen we toe in Bangkok. We verzetten ons uurwerk (+6u) en overtuigen onszelf dat het al avond is. We zijn vuil en moe na een reis van om en rond de 15 uur. Gelukkig vinden we zonder probleem onze rugzakken op de band en staat de “lady with pink jacket” van het hotel ons op te wachten in de aankomsthal. 
Wanneer we buitenkomen worden we getroffen door de vochtige hitte: we wanen ons precies in een stoombad. De shuttle brengt ons naar het hotel dat dicht bij het vliegveld gelegen is en dat we speciaal uitgekozen hebben om de volgende dag verder te kunnen vliegen naar Udon Thani. We komen toe in het toch wel chique hotel en genieten van de heerlijke regendouche. Na een pikante maar heerlijke groene curry en een papaya-salade inclusief krabbetjes met schaal en al,  kruipen we, eindelijk, in bed. Dat het avontuur kan beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s