Reizen met kinderen

img_3892We reizen allebei heel erg graag. Met de komst van een baby, wisten we wel dat we enige aanpassingen zouden moeten doen aan onze reis-keuzes, maar dat weerhield er ons niet van om verder de wereld te blijven ontdekken.

Ja, met een baby op reis kun je niet dezelfde zaken doen als ervoor. Gaan wildwaterraften met een baby van 8 maand is bijvoorbeeld niet zo handig, en een Japanse theeceremonie met een peuter in volle ‘nee-fase’ kun je ook beter even vergeten. Maar ondanks die enkele beperkingen, vinden we het nog steeds zoveel leuker om mét kind(eren) op reis te gaan dan gewoon thuis te blijven zitten.

Nog voor Alice 1.5 jaar werd, ging ze dus al verschillende keren mee op reis. Ook de geboorte van haar kleine zus Jeanne hield ons niet tegen om te reizen, al hebben we opnieuw enige aanpassingen moeten doen aan onze reiskeuzes.

Overzicht van de reizen die we tot nu toe deden met de kinderen:

Gaandeweg deden we heel wat ervaring op en leerden we wat wel en wat niet werkt als je reist met jonge kinderen. Lees dan ook zeker onze tips voor het reizen met jonge kinderen.