Herfstwandeling in Bevercé

Wim heeft ons warm gemaakt om een herfstwandeling te doen in de Hoge Venen. De voorbereiding gebeurde de nacht ervoor (om 01u00!), dus echt voorbereid zijn we niet. We hebben wel een afdruk mee uit het boekje “18 wandeltochten in de echte Ardennen“. De bedoeling is om de wandeling “Door het dal van de Trôs Marets” te doen.


Route: Ferme Libert – Trôs Marets – Moupa – Ferme Libert
Afstand:  +- 10 km
Duur: 2 uur
Weer: herfstig

Kaart : geen kaart, enkel de uitleg uit het boek “18 wandeltochten in de echte ardennen”


We parkeren de auto aan de Ferme Libert en volgen de rood witte markeringen naar het dal van de Trôs Marets. We wandelen door een bos  en komen al gauw uit op een helling met een mooi uitzicht op de omgeving.

Stilletjes aan valt ons op dat we hier eerder al eens zijn komen wandelen: tijdens een tweedaagse voorbereidingstrektocht in mei 2010. Maar toch ziet alles er anders uit, de herfst is duidelijk merkbaar en zorgt voor mooie kleurtinten.
 Via het brugje steken we de Trôs Marets beek over. We wandelen verder over de gladde rotsen langs de beek en door het sparrenbos.

Aan een splitsing staan we even stil om te beslissen welke kant we op moeten. De kaart in het boekje is niet erg duidelijk en we twijfelen. Uiteindelijk slaan we links in, in de hoop dat dit de juiste weg is.
Na enkele kilometers stappen weten we nog steeds niet of we juist zitten. Het gebrek aan een deftige kaart en enige voorbereiding maakt het wel wat avontuurlijker. We wandelen langs het veen en genieten ondertussen van de herfstige omgeving.

Uiteindelijk vinden we dan toch de schuilhut die in de wandelgids vermeld staat. We eten er onze boterhammen en wandelen verder over de vondels en langs het bos terug tot aan de Ferme Libert.
Omdat het niet zo’n lange wandeling is, hebben we nog tijd om een pannenkoek te eten in Malmedy. De perfecte afsluiter voor deze herfstwandeling!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anja schreef:

  Hoi Laurie,
  Ik wil heel graag op iets anders reageren. Ben altijd tijden op zoek naar de Habitat Kerstboom zoals op een eerder blog gefotografeerd. Als je hem oooooit wegdoet, ben ik zeer geinteresseerd om hem over te nemen. Maar op deze blog loop je tussen echte schitterende bomen; dat is andere koek…;-)
  Met vriendelijke groet, Anja

  Like

 2. Yellow Laurie schreef:

  Dag Anja.
  De kerstboom is een cadeautje van mijn vader, al een aantal jaren geleden. Ik denk helaas niet dat ik het meteen zou kunnen missen. Maar wie weet… elk jaar is het wel een “strijd” met mijn lief die de boom minder graag ziet, misschien wint zij de strijd eens en dan zal ik zeker niet nalaten om hier nog eens te reageren 🙂 Veel succes met je zoektocht!
  Groetjes,
  Laurie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s