Noorwegen 2010 – dag 10 – Bergwegen en overzetboten

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Vassenden – Vangsnes – Vik – Voss
Afstand: 165  km
Weer: zonnig
Overnachting: Camping Tvinde aan de Tvindefossen waterval

We laten de camping aan de rivier in Vassenden voor wat het is en reizen verder, eerst langs de E39 en vervolgens langs de wondermooie route 13. Aan de “Likholefossen” waterval (wat een naam!) stoppen we even om de benen te strekken.

We rijden verder via de impressionante haarspeldbochten van de Gaularfjellet tot we weer bij het Sognefjord toekomen.
In Dragsvik nemen we de ferry naar Vangsnes. Het hele ferry-gebeuren duurt nogal lang: wachten op de volgende ferry, aanschuiven, oprijden, oversteken, er weer af rijden… het neemt al gauw een uur in beslag. Gelukkig kunnen we ondertussen van de omgeving genieten.
Na de overzet volgen we route 13 verder, voorbij Vik en de schattige rode hutjes van Vikafjell.
Na nog wat rijden komen we toe in de stad Voss. We doen er inkopen in de COOP en gaan op zoek naar de camping. Eenmaal we op de camping zijn, vinden het er maar niets: midden in de stad en totaal ongezellig. Uiteindelijk rijden we terug noordwaarts en belanden we aan de camping Tvinde, gelegen aan de Tvindefossen waterval. Ondanks het luide gebrul van de waterval besluiten we hier onze tentjes op te zetten. Kamperen aan een waterval, het heeft wel iets.
Maar al gauw merken we dat deze waterval deel uitmaakt van de toeristische tours: de ene na de andere tourbus stopt aan de camping en honderden toeristen (vooral aziaten) komen voorbij onze tentjes om de waterval te bezoeken. We voelen ons als de dieren in een zoo. Hooguit vreemd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s