Japan – dag 14 – een hike, tempels en de zee

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Tokyo – Kamakura – Tokyo
Activiteiten: Daibutsu hiking course, tempels bezoeken en pootjebaden in de zee
Overnachting: Airbnb Tokyo

We beginnen vroeg aan onze dag want we hebben vandaag een uitstapje gepland naar Kamakura, op minder dan een uurtje met de trein van Tokyo. We nemen de Shonan-shinjuku line naar Kita-Kamakura. Dankzij onze green Japan Rail pass kunnen we ons in de eerste klas zetten, die meer weg heeft van een gewone trein tov de overige wagons die eerder metro-stijl zijn.

Vanuit het Kita-Kamakura station stappen we in de richting van de Jochi-Ji tempel, het vertrekpunt van de Daibutsu hiking course, de 5,8 km lange wandeling in de richting van de Kotoku-In tempel met z’n groot buddha-beeld.

Het pad leidt ons al gauw door een mooi bos met heel wat boomwortels. We vreesden dat het erg druk ging zijn zo op een zondag maar we zijn helemaal alleen, op enkele tegenliggers en het tropische geluid van de vogels en krekels na.Na een tijdje klimmen en dalen door het bos bereiken we de Kuzuharaoka Jinja shrine, een mooie plek die heel veel rust uitstraalt. De schildpadden liggen te zonnen in een vijvertje en er worden etherische klanken afgespeeld op de achtergrond.

Iets verderop bevindt zich de drukker bezochte Zeniarai Benzaiten schrijn. Hier kan je je geldbriefjes wassen in een mandje en dan zou je het dubbele in waarde terugwinnen. We wagen onze kans niet maar kijken toe hoe de Japanners vol overgave hun grootste geldbriefjes wassen.


Aan het Genjiyama park vlakbij houden we even halt om iets te eten. Een ganse portie aardappelen en aubergine voor Alice (de avond voordien nog klaargemaakt) en voor ons wat chips om energie te hebben tot de lunch.

We wandelen verder, nu vooral bergaf, tot we de een baan bereiken die naar de Kotoku-in tempel leidt. Het laatste stukje op het pad is even wat steiler, maar niets dat we niet gewoon zijn en bovendien zijn er touwen en kabels om je aan vast te houden. Al bij al geen moeilijke hike dus, zelfs niet met een baby van 10kg op je rug en eentje in de buik.Eenmaal terug in de bewoonde wereld is ook het volk terug aanwezig. De meeste toeristen in Kamakura bezoeken de belangrijkste tempels maar blijven weg van de hiking trails.

We bezoeken de Kotoku-in tempel, met het grote Buddhabeeld en laten Alice er wat rondlopen en klauteren.

Daarna eten we een alweer heerlijke lunchmaaltijd met soba en udonnoedels en tempura op rijst.

Vlakbij het restaurant bezoeken we nog de Hasedera tempel: een complex van tempels en schrijnen, prachtige tuintjes en vijvers, een grot waar je gebukt door kan (tot groot jolijt van Alice), een herdenkingsplaats voor prematuur gestorven kindjes en een mooi uitzicht over de kustlijn van Kamakura. Met ook hier alweer tientallen jongedames die in kimono uitgedost zijn voor de gelegenheid. Een échte aanrader!

Na het tempelbezoek stappen we tot aan het strand van Yuigahama. Er heerst hier nogal een surfers sfeertje, niet iets dat we meteen associëren met Japanners. Ook de geur van yakitori en bbq is een geur die we niet gewoon zijn op het strand. Alice vindt het heel erg leuk om de golven tegemoet te gaan, dus blijven we een poosje spelen in het water, een welgekomen afkoeling nu de zon op onze huid brandt.

De tijd vliegt dus begeven we ons stilaan weer in de richting van het station. We nemen de Enoden electric railway van Yuigahama naar Kita-Kamakura en stappen daar over op de trein die ons terug naar Shibuya brengt. Alice houdt zich tijdens de rit lang bezig met de flessenhouders terwijl wij het boekje van de trein doorbladeren en er allemaal gekke gadgets in vinden…

We stappen naar huis via Shibuya crossing, deze keer op een drukker tijdstip, en steken mee over met de mensenmassa. Aan de overkant gaan we even piepen in de Starbucks op het eerste verdiep om een beter zicht te hebben op het kruispunt.

Hierna doen we opnieuw inkopen in de Food Show van Tokyu department store en dan keren we huiswaarts om te eten. Op het menu vanavond: sushi, gyoza, yakitori en een noedelsoepje. Met goed gevulde magen sluiten we de dag af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s