Canada & USA – dag 13 – Meren en cowboys

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: / 
Afstand:  /
Activiteiten: Annette Lake, Lake Patricia, Pyramid Lake, Horsebackriding
Weer: bewolkt
Wildlife: 1 Wapiti of mule deer, 1 white Bald eagle nest, Vele eekhoorns
Overnachting:  Snaring River Campground, Jasper NP

Na een heerlijke lange nacht en een stevig ontbijt checken we uit en gaan we op zoek naar een kampeerplekje in de buurt van Jasper. We blijven nog één nacht in Jasper NP en willen er vroeg bij zijn want de toffe, basic campings zijn hier snel vol. We vinden een plekje in de Snaring River Campground, stellen de tent op en vertrekken voor een erg rustig dagje in en rond Jasper. 
De zon schijnt dus gaan we richting Annette Lake. Het is zelfs warm genoeg om onze bikini’s aan te doen en te gaan zwemmen in het meer. Er lopen wat wandelaars voorbij maar we zijn de enigen die zwemmen in het meer (het is toch best wel koud…). 
Plots komt een Wapiti (of is het een Mule Deer?) via het water naar ons toe. Het wild dier komt steeds dichterbij en we gaan eventjes uit het water om het te laten voorbijgaan. Wat een scène: zwemmen met een wild hert vlakbij in het water !

Na een picnic aan het water wandelen we nog voorbij een nest van de zeldzame “White Bald Eagle”. Dankzij de verrekijker vangen we een glimps op van de roofvogel. 
We besluiten Annette Lake te laten voor wat het is (het begint al wat drukker te worden) en rijden naar Patricia Lake en Pyramid Lake. Na een wandeling gaan we naar de Ranch op de heuvel om te gaan Horsebackriden. We vonden het paardrijden in Montana zo leuk dat we het hier nog eens willen over doen. 

Na de tocht op de paarden Dakota en Pal in het gezelschap van een cowboy die dacht dat Belgie in de US ligt (!), rijden we terug naar de camping. 
We wandelen even langs de oever van de Snaring River, vlak aan onze tent en genieten van de frisse berglucht.

 We koken voor het eerst op het kampvuur (en niet met het campinggaz-vuurtje) en maken steak, gevulde champignons en aardappelen met peer en chocolade als dessert.

Als dat geen goede afsluiter is van deze laid-back dag !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s