Canada & USA – dag 12 – Comfort en civilisatie

Klik hier voor een overzicht van de reis
  
Route: Rampart Creek – Jasper 
Afstand:  130 km
Activiteiten: Icefields Parkway, Jasper, Medicine Lake, Maligne Lake
Weer: zonnig
Wildlife: 3 tal Mountain goats, 1 Baby grizzly, 1 Whitetail deer, andere herten
Overnachting:  B&B Greenwood Lodge, Jasper NP

Vandaag rijden we verder richting Jasper, het stadje in Jasper NP. We doen dit via de Icefield Parkway en stoppen onderweg nog aan de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. 
In Jasper besluiten we voor één nacht niet te kamperen maar een B&B te nemen. 

De campings zijn hier zo rudimentair dat je meestal enkel over een dry toilet beschikt (geen doortrek-wc maar wel een hudo), eventueel een kraantje stromend water, en maar héél erg zelden een sanitaire blok met een lavabo en een douche. Tanden poetsen, koken, afwassen,.. alles doe je met behulp van het kraantje en dan moet je nog oppassen dat je je afwaswater niet zomaar ergens weggiet maar dat doet in een uitgegraven put of in een daartoe voorzien roostertje (om de beren niet aan te trekken). Elke kampeerplaats heeft wel een firepit en een bankje. Houtblokken kun je in Canada op elke camping verkrijgen (maar je betaalt er wel een fire-permit voor). Dit soort van basic kamperen vinden we allebei heerlijk, maar na een week verlangen wel naar een douche en kijken we uit naar het comfort van een badkamer en een echt matras (onze kampeermatjes zijn niet slecht, maar toch…).

Vandaar een B&B ….
In het touristen infopunt vinden we een lijst met alle B&B en staat er op een bord aangegeven welke B&B’s nog plaats hebben. Na eventjes (gratis) rondbellen belanden we bij de Greenwood Lodge bij Kirsten en Guy Boisfort, twee Franse Canadezen. We krijgen er een suite met twee kamers, een superluxe badkamer en ook… wifi ! We nemen meteen een bad om al het vuil weg te schrobben en we wassen onze vuile kleren. Warm stromend water is echt een luxe geworden!
Wanneer we helemaal proper zijn doen we inkopen (jaja, we hebben zelfs een frigo ter beschikking !) en lunchen we in de zon op het terrasje van de B&B.
 
Nadien rijden we via Maligne Road naar het prachtige Medicine Lake en verder tot aan Maligne Lake. Een boottochtje naar Spirit Island zien we niet zitten omwille van de prijs en de toeristische aard van de tocht. Aanvankelijk zouden we van hieruit vertrekken voor een driedaagse trektocht langs de Skyline Trail en gingen we wildkamperen, maar we hebben besloten de trektocht niet te doen omdat we niet voldoende voorbereid zijn en ons op die manier minder moeten opjagen…
We genieten uiteraard van het uitzicht aan Maligne Lake en keren terug richting Jasper via de Maligne Road.

 

Deze weg staat erom bekend dat je er veel wildlife kan spotten, dus rijden we erg traag en scannen we de berm op zoek naar een beer of hert. 
We hebben geluk want onderweg zien we een whitetail deer, enkele geiten, een baby-grizzlybeer en nog wat herten. Het blijft echt adembenemend om een beer te zien grazen in de berm op nog geen drie meter afstand… !

s’ Avonds gaan we gaan eten in Earls. We hebben veel gelezen over Earls op een website met reisverslagen over Canada, en beslissen om de keten eens uit te testen.  

Na een margarita, taco en burger, kruipen we in het heerlijke bed en vallen we snel in slaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s