Canada & USA – dag 21 – Krab en mexicaans

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: Hoh Rain Forest – Sequim – Seattle 
Afstand:   270 km
Activiteiten: Krab in Sequim, Seattle
Weer: zonnig
Wildlife: /
Overnachting:  Hotel Roosevelt, Seattle

Na een slechte, laatste nacht op het lekke matje staan we vroeg op en breken we de tent af. Alle spullen worden met veel moeite in de twee rugzakken gepropt. Nadat we drie weken lang de koffer en achterbank als ‘kast’ gebruikt hebben, is het eventjes schikken om alles terug in de rugzakken te krijgen, zeker nu de tent er ook bij moet.

Dankzij een take away koffie uit het Hard Rain Café worden we stilaan wakker terwijl we terugrijden via Forks naar Port Angeles.

Vanuit Port Angeles rijden we verder naar Sequim (spreek uit: skwim), een stadje gekend om de lavendelteelt. We besluiten de tip van de Canadese epidemioloog te testen en gaan op zoek naar het restaurant “The 3 Crabs”. Eenmaal in Sequim toegekomen vinden we niet meteen het restaurant en gaan we op dan maar zoek naar het Visitor Center. Wanneer we het afgelegen Visitor Center gevonden hebben worden we geholpen door een oud vrouwtje dat mogelijks nooit eerder een buitenlander in het Visitor Center mocht verwelkomen. We worden eerst voor duitsers aangenomen (wat wel vaker gebeurde deze reis), maar leggen dan uit dat we van België komen waarna we meteen worden gevraagd om iets in het gastenboek te schrijven! Het vrouwtje toont op de kaart waar het restaurant gelegen is en raadt ons met een geplastificeerde menukaart de “crab sandwich full with cheddar cheese” aan.

We komen net tegen de middag toe bij het restaurant “The 3 Crabs” dat aan de zee gelegen is. Dit lijkt een restaurant waar de lokale bevolking naartoe gaat bij speciale gelegenheden. We zien hele families en veel oude mensen. We kiezen de crab sandwich met cheddar en genieten van de heerlijke verse krab op ons broodje.  De Dungeness crab komt rechtstreeks uit de zee op onze borden. Een aanrader!
Na de heerlijke lunch rijden we verder tot Kingston waar we de ferry nemen en verder rijden tot Seattle. Het verkeer in en rond Seattle is erg druk maar ik loods ons veilig tot aan het centrum. Het nog maar half vier als we de auto afgeven bij AVIS en afrekenen. We nemen alle spullen bijeen en wandelen zwaar beladen het hoekje om tot Hotel Roosevelt. Nadat we ingecheckt zijn nemen we een heerlijke douche (het is alweer enkele dagen geleden dat we een douche gezien hebben!).

Als we gewassen en omgekleed zijn trekken we voor een laatste maal in de straten van Seattle. We nemen nog een koffie in de Uptown Espresso en eten Mexicaans in Mama’s Mexican Kitchen. We hebben het gevoel dat we de stad al goed kennen en kuieren nog wat rond in de buurt van Pike Place Market.

Als we terug zijn in het hotel kijken we nog wat tv en gaan dan slapen op het heerlijke matras. Onze reis zit er helaas bijna op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s