Avontuurlijke winterwandeling in Hotton

Route: Hotton – Werpin – Menil Favay – Hotton
Afstand:  15 km
Weer: ijskoud maar zonnig
Kaart : Wandeling nr 10 uit “Avontuurlijk wandelen in de Ardennen”


Onze vrienden kwamen op het geweldige idee om te gaan wandelen in de ardennen nadat de thermometer -17°C had aangegeven in de Hoge Venen. Kwestie van eens goed te hiken in de ijzige koude om vervolgens een welverdiende chocomelk te kunnen drinken! Na wat opzoekwerk hebben we wandeling nr 10 uitgekozen uit het (verouderde) boekje “Avontuurlijk wandelen in de Ardennen”.

We starten de wandeling in het centrum van Hotton, alwaar we de auto’s achterlaten. We zijn allen goed ingeduffeld met mutsen, handschoenen en thermisch ondergoed. Een steile klim zorgt echter al snel voor de nodige opwarming.

De klim brengt ons langsheen rotsen en terug richting de bevroren Ourthe tot aan de Lisbelle-beek. Ondanks de vrieskoude durven we toch niet met volle gewicht op de bevroren beek gaan staan, je weet maar nooit….

Op goed geluk zoeken we het pad, langs een weide tot in het bos. We lunchen in het zonnetje aan een de voet van een kerkhof en genieten van een warme tas soep uit de thermos.
Na de lunchpauze wandelen we verder tot in het Bois de Hampteau, waar we na een eenvoudige klim naar  de top de heuvelkam bereiken. De waterplassen zijn steenhard geworden en zorgen voor leuke “schaatspartijtjes”.
We dalen terug en laten het bos achter ons. Na enige tijd passeren we het gehucht Menil-Favay. We genieten van de mooie uitzichten over de streek.
Na een stevige wandeling komen we terug toe in het centrum van Hotton. We sluiten de tocht af met een heerlijke pannenkoek en warme choco in een brasserie in Durbuy. Als dat geen goede weekend-besteding is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s