Winterwandeling langs de bevroren Lesse in Gendron

Route: Gendron – Chérau – Gendron
Afstand: 8,5 km
Weer: sneeuw en ijzig koud
Kaart : Wandeling nr 27 uit het “
Groot wandelboek Ardense rivieren


Na een uur durende auto rit, laten we de auto’s achter aan de kerk van Gendron en vatten we de tweede winterwandeling van het jaar aan. Vorige week gingen we bij vriestemperaturen wandelen in Hotton, deze keer verkennen we de streek van de Beneden-Lesse.

De beschrijving uit het “Groot wandelboek Ardense rivieren” leidt ons buiten de kern van Gendron, tot we ons in het bos begeven.

We volgen een lange tijd de oevers van de Lesse, die er bevroren bij ligt. Zelf zijn we goed ingeduffeld met dikke jassen, skihandschoenen, mutsen en thermisch ondergoed.
Na een tijd verlaten we de oever van de Lesse via een steile klim en een reeks trapjes om over de rotsen heen te geraken. We klimmen nog wat verder bergop tot aan een afgrond met een reling langs.
Na de bergop volgt – uiteraard- een bergaf, dit maal zonder reling maar wel met een glad paadje. Gelukkig zijn er voldoende takken en wortels om ons aan vast te houden.
Onderweg komen we een bevroren waterval tegen, zoiets zie je toch niet elke dag!
We passeren een spoorwegbrug over de Lesse en gaan steeds weg en weer naar de Lesse, tot we terug moeten klimmen, alweer via trapjes.
We zetten de wandeling verder tussen weiden en bossen, met af en toe een prachtige boom langs de weg.
Na een lange, matige bergop dalen we terug af tot in het dorp Gendron. We hebben nog net genoeg tijd om iets te drinken in Houyet,  want om 15u30 moeten Wim en Jo een huis bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s