Kruisborre in de sneeuw

Route: Asse – café de Koekoek – Asbeek – Asse
Afstand:  8 km
Duur: 2 uur
Weer: sneeuw en koud
Kaart : geen kaart, bewegwijzering onderweg is voldoende


Na een heerlijk zondags ontbijt met Nil, besluiten we à l’improviste om te gaan wandelen in de verse sneeuw. Vorige week zijn we nog gaan wandelen en dachten we dat het de laatste sneeuw zou zijn van het jaar, maar niet dus! We kiezen voor de Kruisborrewandeling in Asse en vertrekken met warme kleren, muts en handschoenen naar het Boekfos park. Het park ligt er mooi bij, zo volledig onder-gesneeuwd. Ideaal om een sneeuw-engel te maken!

We verlaten het park en vinden een bordje met de bewegwijzering van de wandeling. Al gauw komen we terecht in de weiden rondom Asse. We zien er een stel schattige lammetjes en gaan verder richting Café de Koekoek.
Onderweg komen we verschillende kapelletjes tegen, waaronder de Kruisborrekapel waaraan de wandeling haar naam ontleent.
We passeren café de Koekoek. Helaas is het geroemde volkscafé sinds december gesloten en kunnen we er niet meer terecht voor een boterham met platte kaas en een kriek. We steken dan maar gewoon de Edingsesteenweg over en vervolgen onze wandeling richting Asbeek.
Na een fijne tocht over smalle, modderige en besneeuwde paadjes naderen we terug de kern van Asse. We zijn welgeteld één andere wandelaar tegen gekomen. Waarschijnlijk zitten de meeste mensen thuis bij de open haard…maar wij halen liever een frisse neus en genieten van de laatste (?) sneeuw!
De wandeling sluiten we af met een heerlijke veggie-croque tomaat-mozzarella. Mjam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s