Wandelen tussen de boshyacinten

on

Een vrije dag, de zon die schijnt en de boshyacinten die in bloei staan: meer hebben we niet nodig om ons te overtuigen het Hallerbos in te trekken. We vertrekken extra vroeg (9:00 op een vrije dag, dat vinden we vroeg) en rijden tot het Hallerbos alwaar we de auto op parking 3 aan de Vlasmarktdreef achterlaten.


Route: Parking 3 Hallerbos – Kartelvijver – Tranendal – Achtdreven – Parking 3
Afstand:  +- 10 km
Duur: 2 uur
Weer: zonnig

Kaart : geen kaart, bewegwijzering onderweg is voldoende


Vanuit de parking trekken we meteen het bos in, via het pad van de Sequoiawandeling (blauwe paaltjes – 4km). Het is rustig, we kruisen af en toe wandelende koppels en fotografen met tripods. De bodem is overal bezaaid met de blauwe boshyacinten en dat zorgt natuurlijk voor mooie foto’s. Ook wij stoppen geregeld om al dat schoons proberen vast te leggen (niet zo evident want in het echt is het nog schoner dan op onze foto’s).
Via de Arenbergvijver komen terecht aan de doorgang onder de E19, waarna we het ruiterspad langs de autostrade volgen om tot de met-geel-aangeduide Reebokwandeling (7km) te komen. Aan deze kant van de autostrade is het al iets drukker, maar nog steeds is er niet zo veel volk te bespeuren, al zal dat waarschijnlijk aan het vroege uur liggen.
De Reebokwandeling is zogezegd een “sportieve wandeling” maar erg zwaar is deze wandeling niet te noemen. Het pad gaat hooguit enkele keren wat omhoog. De route brengt ons tot bij de kartelvijver en vervolgens langs het Tranendal, temidden de boshyacinten.


Via de Eikendreef komen we tot parking 9. Van daaruit volgen we de gele paaltjes terug richting de autostrade. We komen weer dichter bij de zuidelijke parkings en we merken dat er steeds meer volk aanwezig is. Wandelaars, fietsers, ruiters, fotografen, kinderwagens,… we zien het allemaal. De paden zijn hier breed en goed toegankelijk vanaf de parkings. De omgeving is er niet minder mooi om. Nog steeds genieten we van de vele blauwe bloemen en de geur van de hyacinten blijft in onze neus hangen.


Buiten de boshyacinten zijn er ook nog vele bosanemonen te bewonderen.

Via de Achtdreven keren we terug naar waar we onze auto hebben achtergelaten. Net op tijd, want het is ondertussen een drukte van jewelste bij de parkings. Het meeste volk komt nu pas toe…

Meer info over de wandelingen in het Hallerbos, vind je hier: http://hallerbos.be

Wil je weten of de boshyacinten nog  in bloei staan? Dat kan je op deze website makkelijk checken: http://www.trekkings.be/lentewandelingen.htm

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s