De Drei Zinnen / Tre Cime di Lavaredo lus wandelen met kinderen

Deze wandeling is volgens ons veruit de mooiste wandeling om met kinderen te doen in de Dolomieten! Het is een wandeling waarbij je je met weinig inspanning in het hooggebergte begeeft en kan genieten van fantastische uitzichten.


Afstand: 10.3 km
Tijd: 3,5 uur. Met kinderen deden we er 4,5 uur over (pauzes inbegrepen).
Hoogtemeters: 400m omhoog en omlaag
Moeilijkheid: het pad is overal heel makkelijk en voornamelijk plat, maar er zijn twee stukken waar het stevig omhoog gaat.
Startpunt: De wandeling start aan de Rifugio di Auronzo. Om daar te geraken moet je een  tolweg nemen die je tot de gigantische parking van de hut brengt. Auto’s betalen 30 €  voor de tolweg en campers 45 € (in 2019), en dit voor 24u. Peperduur, maar met de camper kan je voor dat bedrag wel overnachten op een fantastische locatie en kan je de volgende dag de wandeling aanvatten voordat de bussen toestromen. We lazen ook wel dat je na 20u geen tol meer moet betalen, dus je kan eventueel pas laat naar boven rijden en de volgende dag laat weer wegrijden. Wil je de tolweg liever vermijden, dan kan je ook kiezen voor het openbaar vervoer: er is een bus die tot aan de hut gaat.

Voor het slapen gaan nog even spelen aan de camper

Wij kozen voor de tolweg en overnachten met de camper op de parking van de Rifugio di Auronzo. Het uitzicht is er werkelijk fenomenaal! ’s Ochtends staan we vroeg op, zodat we om 7u45 al aan de wandeling beginnen. Het is niet druk, maar we zijn al zeker niet de enige wandelaars.

Vanuit de Rifugio di Auronzo wandel je op een vlak en breed pad tot aan de Rifugio di Lavaredo. Onderweg kom je voorbij een kapel en als je goed kijkt zie je klimmers die de Drei Zinnen trotseren. De omgeving heeft iets feeëriek in de vroege ochtendzon.

Iets voor de Rifugio di Lavaredo kan je een shortcut nemen die recht omhoog leidt, maar wij kiezen ervoor om het pad voorbij de hut te nemen, de 101. Deze klimt iets gestager, en dat is welkom aangezien we elk 12kg (Jeanne) en 15kg (Alice) op onze rug meedragen.
Eenmaal boven aan de pas ben je vlak bij de Drei Zinnen. Je ziet de rotsen plots van een andere invalshoek waardoor ze er nog imposanter uit zien. Het pad is heel goed zichtbaar en loopt verder tot aan de Drei Zinnen hut of Rifugio di Locatelli. Onderweg komen we zelfs sneeuw tegen, tot groot enthousiasme van Alice, die vanuit de draagzak absoluut de sneeuw wil raken (met acrobatische toeren tot gevolg).


Aan de Drei Zinnen hut stoppen we even voor een stuk sachertorte (chocoladetaart met appelsienmarmelade) en een goede Italiaanse koffie. De combinatie van Italiaanse en Oostenrijkse invloeden blijft ons verbazen. Aan de hut heb je zowel voor als achter je een mooi uitzicht: aan de ene kant kijk je uit over 2 meertjes, aan de andere kant zie je de Drei Zinnen rotsen in al hun glorie.

Na een korte pauze wandelen we verder, terug richting het beginpunt. We zijn ongeveer halverwege, en we merken dat het steeds drukker wordt op het pad. Het pad daalt heel snel en we horen heel wat koebellen in de verte. Eenmaal beneden, wandelen we voorbij een weide waar de koeien ons naast en op het pad al chillend aanstaren. Van daaruit is het een stevige klim omhoog. Het is ondertussen erg warm en het gewicht van de kinderen op onze rug speelt ons wat parten.
Traag maar gestaag bereiken we terug een vlakker stuk van de wandeling. Het pad gaat op en neer tussen de rotsen, struiken en talrijke alpenbloemetjes. Na nog een laatste klim, met een redelijk steile afgrond (al een geluk dat de kindjes veilig in de draagzak zitten), bereiken we een pas van waar we vlot terug keren tot aan de parking. Net op tijd, want we betaalden de tolweg slechts voor 24 uur.

Wil je ook deze populaire wandeling doen? Lees zeker onze tips:

 • Vertrek vroeg om de toeristenbussen voor te zijn of, beter nog, slaap ter plekke en zet de wekker om als eerste op pad te zijn
 • Voorzie cash geld want in de hutten onderweg kan je enkel cash betalen
 • We stapten de lus in tegenwijzerzin, maar in beide richtingen is mogelijk
 • Kleed je in laagjes en voorzie waterdichte kledij: op 2500m kan het fris zijn en het weer kan er snel omslaan.
 • Zorg voor goede zonnecrème en een hoed, de zon kan stevig branden
 • Het pad is makkelijk begaanbaar, maar slippers laat je best thuis.

Op zoek naar meer inspiratie om te reizen en wandelen met je kinderen? Volg ons dan zeker op instagram, want daar delen we nog meer foto’s en verhalen!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yentl schreef:

  Dankje voor deze goede info! Ook schitterende fotos! 😍

  Like

  1. Laure schreef:

   Dank je voor je reactie, zoiets is fijn om te lezen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s