Kamperen op een eiland in de Ardennen

Het was al geleden van in de zomer 2016 dat we nog eens gingen kamperen, tijd dus om die reuze-tent van op zolder te halen en er met onze vrienden even tussenuit te gaan. We boekten twee nachtjes op een camping in de buurt van Bouillon, Camping l’Ile de Faigneul : een rustige camping gelegen op een eiland op de Semois en dus volledig omringd door water.  Ideaal voor de kindjes!

Na heel wat inpakstress (kamperen met twee kleine kindjes is precies een volksverhuis), komen we toe op de camping. De weersvoorspellingen zien er super uit en we starten vol enthousiasme met het opstellen van de tent.  Of eerder: Ulrike doet alles en laat zich hierbij ‘assisteren’ door Alice, terwijl ik borstvoeding geef aan Jeanne. Binnen de kortste keren staat onze tent overeind (die familie-tent van de Decathlon is echt een supermakkelijke tent om op te stellen!), en komen ook onze vrienden toe. Eenmaal alles een plekje heeft gekregen, genieten we van een lekkere spaghetti die we van thuis hebben meegebracht. We hebben een supermooi plekje aan het water (zo goed als alle kampeerplaatsen hier liggen aan het water) en het is er zo stil en rustig op de camping dat we voor het eerst in ons leven de luidruchtigste gasten zijn. Wat wil je ook, met een baby van 6 maand, een peuter die volop in de peuterpubertijd zit en nog twee kerels van 4 en 6.  Ze zijn allemaal zo opgewonden dat ze van hot naar her crossen en geen rekening houden met overige kampeerders. Oeps!

Tegen 20 uur gaan we naar de bar van de camping, want de Belgen spelen de kwartfinale tegen Brazilië op het WK in Rusland. Alice raast ondertussen nog wat uit op het speeltuintje bij de bar en Jeanne vindt het allemaal opperbest.
Na een tijd steek ik de kindjes toch in bed en volg ik de match van aan de tent gewoon op basis van het gejoel en gejuich. Vlak voor de tent zwemmen heel wat eendjes en een koppel zwanen voorbij, een rustgevend momentje ware het niet dat Alice geen zin heeft om te slapen en de rits van haar tent-compartiment non-stop open en toe doet om uit te dagen. Zucht… Uiteindelijk is het 22uur gepasseerd tegen dat ze slaapt.De volgende dag doen we het rustiger aan en hangen we wat op de camping. We koelen af en spelen in het laag water van de Semois, eten lekkere zomerse tapas en doen verder helemaal niets. Dit voelt helemaal als vakantie, ook al moeten we maandag weer werken.
De volgende dag gaat vroeg van start (6u), maar met verse ontbijtkoeken en baguette is dat niet zo erg. We genieten nog van een aangename voormiddag en vertrekken tegen de middagdut weer op weg naar huis. Zo een weekendje kamperen gaf ons meteen een vakantiegevoel en is zeker voor herhaling vatbaar!

Dit is geen gesponsorde blogpost. De producten en faciliteiten die hier worden vermeld, vermelden we louter en alleen omdat we enthousiast zijn over hun gebruik.

Lees ook: Kamperen met baby, onze tips voor een geslaagde vakantie en Kampeer- en wandelvakantie met baby in de Franse Alpen.

onmisbare items voor kamperen met baby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s