De Adolf Munkel Trail wandelen met kinderen

De Adolf Munkel Trail is wellicht één van de meest kindvriendelijke wandelingen van de Dolomieten: onderweg kom je meerdere hutten tegen, elk met een speeltuin en boerderijdieren. Het pad is niet moeilijk en je wandelt er aan de voet van de imposante Geisler (Odle) pieken.

Afstand: 9 km
Tijd: 3u. Met de kinderen deden we er 5 uur over, omdat we lange pauzes hielden aan elke speeltuin.
Hoogtemeters: +400m/-400m
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Startpunt: Zanser Alm (Malga Zannes) in Villnoss (Val di Funes). Er is een grote parking waar je auto of camper kan achterlaten voor een klein bedrag en vanwaar het pad begint.


Vanuit de parking wandelen we door het bos over een breed pad dat langzaamaan stijgt. Aan een splitsing (met de naam Tschantschenon) gaan we rechtsaf en komen we terecht op de Adolf-Munkelweg (route 35) dat ons aan de voet van de steile noordwanden van de Geisler pieken brengt.

IMG_4174

We volgen het pad verder, parallel met de rotsenwand, en trachten de vele koeien onderweg te ontwijken (sommige staan midden op het pad, dus dat is best een uitdaging). We volgen de bordjes in de richting van de hut van Gschnagenhardtalm. Plots opent zich een prachtige almweide voor ons en zien we de hut. Aan de hut eten we de lekkerste Canederli (knödels) die we al aten. In vergelijking met de Oostenrijkse knödels die we gewoon zijn, proeven we nu echt meer italiaanse smaken (veel kaas!), mmmh! Aan de hut is een schommel, een zandbak (in de schaduw!) en een aantal boerderijdieren. De meisjes leven zich naar hartelust uit terwijl wij van het geweldige kader genieten. img_4081.jpgvf

Niet veel verder is de volgende hut, Geisleralm, waar een grote speeltuin aanwezig is met heel erg leuke speeltuigen die opgaan in de natuur, en uiteraard ook weer boerderijdiertjes. We laten de meisjes nog even op de speeltuin spelen (moeilijk tegen te houden, het ziet er allemaal zo leuk uit), en wandelen dan verder richting de Dussleralm hut, alwaar we stoppen voor een ijsje en een fris drankje alvorens terug naar de parking te stappen.

Kortom: een echte aanrader met kinderen deze wandeling omdat je de uitzichten combineert met vele hutjes met speeltuinen en dieren!


Op zoek naar meer inspiratie om te reizen en wandelen met je kinderen? Volg ons dan zeker op instagram, want daar delen we nog meer foto’s en verhalen!

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Yentl schreef:

    Keileuk post! Ik ben blij dat je weer op gang bent! Teveel goede info om niet te delen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s