Canada & USA – dag 1 – Van Brussel tot Seattle

Klik hier voor een overzicht van de reis
Route: Brussel – Montréal – Toronto – Seattle
Afstand: 9389 km
Activiteiten: films, films en nog eens films zien
Weer: overgeconsumeerde airco-lucht
Wildlife: /
Overnachting: University Inn
Vandaag is de grote vertrekdag. We staan vroeg op en vertrekken rond 7h00 naar het vliegveld van Zaventem waar we, dankzij een toegewijde ‘vrijwilliger’, worden afgezet aan de departure-hall. Het is even slikken wanneer we onze zakken proberen meesleuren: we dragen elk een grote trekrugzak van een 12 à 15-tal kg (met kleren, kookgerief, mattekes en slaapzakken) op de rug en een bijna even zware rugzak op de buik (met de reisboeken, leesboeken en andere zware rommel). Daarnaast draag ik nog een fototas met mijn splinternieuwe Canon EOS D550 rond de schouder.
Nadat we de nodige croissants en fruitsap hebben gekocht, checken we in voor onze vlucht met Air Canada. Onze rugzakken bergen we op in een flightbag en geven we met veel plezier af. Aan de gates genieten we van een Starbucks-koffie om in de Seattlesfeer te komen en eten we ons ontbijt op. Ulrike heeft zich blijkbaar vergist en de vlucht vertrek een uur later dan gedacht, we hebben dus zeeën van tijd om wat te lezen over Seattle.
Het belooft een lange dag te worden want onze vlucht maakt een tussenstop in Montréal én we moeten in Toronto overstappen.
Tijdens de vlucht van Brussel naar Montréal houden we ons bezig met de vele films en tv-programma’s die ter beschikking zijn aan boord. Na een maaltijd (“pasta or chicken?”) en vele drankjes komen we eindelijk toe in Montréal. 
In Montréal moeten we het vliegtuig verlaten, aanschuiven voor de customs van Canada, onze rugzakken van de band halen en op een andere band overplaatsen om dan weer in het zelfde vliegtuig te stappen, op dezelfde zitplaatsen! Kwestie van bezig te blijven….
Enkele uren later komen we toe in Toronto en kunnen we hetzelfde weer herhalen: rugzakken oppikken, weer afzetten en door de American customs geraken. Zoals gewoonlijk loopt dit laatste niet al te vlot aangezien ik twee paspoorten heb: één vervallen paspoort met een amerikaans visum en een recent paspoort zonder visum.  Beide paspoorten zijn frans maar ik woon wel in België. De officer heeft moeite om het te begrijpen en doet moeilijk. Uiteindelijk krijg ik de “approuved” stempel, eten we een kleinigheid en stappen we op ons vliegtuig voor Seattle. De vlucht duurt nog een 5-tal uur maar daar slapen we gemakkelijk doorheen.
Helemaal moe en afgepeigerd komen we toe in SeaTac, Seattle. Daar nemen we de Link Light Trail naar Seattle downtown waar we overstappen op een bus richting University district. Onderweg worden we meermaals aangesproken door locals die willen weten waar we vandaan komen en naartoe gaan. Op de bus drukken we de kabel in wanneer onze halte nadert en we wandelen verder naar ons hotel University Inn. We smijten onze rugzakken af, frissen ons op en kruipen rechstreeks in bed. Het is ongeveer 22u00 lokale tijd en we zijn bijna 24h onderweg geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s