Canada & USA – dag 2 – Seattle

Klik hier voor een overzicht van de reis
 
Route: /
Afstand: /
Activiteiten: bezoek Seattle
Weer: zonnig en warm
Wildlife: eenden, meeuwen
Overnachting: University Inn
Na een veel te korte nacht  (luide boiler aan onze kamer en een jetlag waardoor we rond vijven al wakker waren), opgestaan en ontbeten met bagels, creamcheese en peanutbutter. Aangezien de shuttle-service van het hotel naar downtown pas om 10u gereserveerd is, hebben we nog even de tijd om de University of Washington te bezichtigen. We vinden niet meteen de kern van het district, maar komen terecht op een klein jachthaventje aan het water met enkele boothuizen, heel mooi.
Om 10u nemen we het shuttlebusje en komen we terecht in Downtown Seattle. Via fifth avenue en andere grote straten komen we (na de obligate stops in enkele outdoorwinkels) terecht aan de Pike Place Market, een drukke markt met lokale en bio producten die we gretig voorproeven. We merken algauw dat alles hier “organic” is of moet zijn: de met pili omhulde noten, de beef jerky, de verse vis, …. (later in een supermarkt horen we zelfs iemand aan haar vriendinnen vragen of de aardbeien die ze willen kopen wel organisch zijn). We genieten van de sfeer aan de viskramen waar met vis gesmeten wordt van zodra er getipt wordt, en eten een heerlijk bekertje vers seafood en ceviche in de zon.
We wandelen verder, langs de grote avenue en de kaaien en genieten van het stralende weer en de vriendelijke mensen. Wanneer we in de NorthFace winkel de Big Fat Frog-tent willen kopen om de komende weken een dak boven ons hoofd te hebben (we profiteren van het feit dat de tent in de US een hondertal euro’s goedkoper is als in België), blijkt de tent niet beschikbaar te zijn. De verkoopster is gelukkig zo vriendelijk om de laatste tent in de concurrerende Rei-winkel opzij te laten zetten. Een eindje verder genieten we van een heerlijke koffie in een net-zo-heerlijke bar “uptown espresso”. We sturen het thuisfront wat nieuws, gaan voor een tweede cafeïneinjectie en vertrekken nadien richting Space Needle.
In de Space Needle gaan we alvast niet naar boven, maar we bezoeken wel het Experience Music Project omdat er toevallig een Battlestar Galactica-tentoonstelling is en we dit niet willen missen. Het EMP museum is een echte aanrader: een interactief museum over Nirvana, Jimi Hendrickx ea. waar je ook zelf kunt spelen op de vele instrumenten in de studio’s. De Battlestar Galactica-tentoonstelling toont replica’s van Vipers en dergelijke, tof om te zien.
Nadien gaan we naar de REI, een enorme outdoorwinkel waar je je schoenen kunt uitproberen op een echt wandelpad buiten, waar je een fiets kunt uitproberen op een mountainbikeparcours en waar je klimschoenen op een grote klimmuur kunt uittesten. We kopen naast de tent ook een gasflesje en nog wat andere spullen die we nog nodig hebben voor het kamperen. Een verkoopster excuseert zich voor het prachtige weer omdat we waarschijnlijk verwacht hadden dat het zou regenen (“Seattle is the Rain capital of the US”), en vertelt dat ze een zeer atypische zomer hebben en dat er nog veel sneeuw ligt in de bergen.
’s Avonds hebben we dit meteen opgezocht en inderdaad: het skiseizoen is nog maar een week afgelopen en op recente foto’s ligt er nog een pak sneeuw op de hoogste trails. Gelukkig hebben we een muts en warme kleren mee. Maar misschien moeten we onze geplande wandelingen aanpassen. We zien wel!
Van al dat shoppen en wandelen zijn we nogal moe geworden en keren we met de bus terug naar het hotel. We krijgen een nieuwe, grotere kamer waar geen luide boiler meer langsstaat en gaan dan gaan eten bij Flowers een hip resto met lekker vers eten. Ulrike mag helaas geen lokaal biertje proeven omdat ze enkel haar belgische idenditeitskaart mee heeft en geen paspoort. Lesje geleerd !
Moe maar voldaan kruipen we in bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s