Canada & USA – dag 3 – Seattle

Klik hier voor een overzicht van de reis
 
Route: /
Afstand: /
Activiteiten: bezoek Seattle
Weer: zonnig en warm
Wildlife: eenden, meeuwen
Overnachting: University Inn

Vandaag slapen we al iets langer uit, maar we staan toch nog rond 7u30 op. Omdat we weer de shuttle van 10u gereserveerd hebben, wandelen we na het ontbijt nogmaals naar het Universitair District. We komen terecht in een interessanter deel van de universiteit en staan versteld van het prachtig uitzicht op Mount Rainier in de verte (wat een kolos!). We nemen de tijd om de buurt te verkennen waardoor we de shuttle op het nippertje maar halen.

Vanuit downtown willen we het Columbia center bezoeken, het hoogste gebouw van Seattle, waar je voor een prikje tot boven kan (in tegenstelling tot de minder hoge Space Needle). Helaas blijkt de toren in het weekend gesloten voor het publiek. Dan besluiten we maar verder naar het zuiden te wandelen, richting Chinatown (een teleurstelling) en Pioneer Square. Dat laatste ligt in de oudste wijk van de stad en is omgeven door huizen in rode bakstenen. We wanen ons even in de late negentiende eeuw en nemen dan de bus richting Capitol Hill, de jonge hippe buurt van Seattle

Vanuit fifth avenue wandelen we nog een flink eind tot aan de kern van Capitol Hill. Daar kopen we wat lekkernijen in de lokale supermarkt (sushi, wrap, algen, fruit) en picnicken we in het Cal Anderson park, tussen de vele hippe locals (allen met tattoo’s, vreemde kapsels, en gekke kleren).

Nadien wandelen we verder naar het noorden langs Broadway, een lange straat met toffe winkeltjes en café’s. We komen via chiquere villa’s terecht in het Volunteer Park, waar we op de watertoren gaan om zo toch nog een beetje een uitzicht over de stad te hebben.

Nadien wandelen nog steeds verder, gaan we onder de highway door en wandelen we langs de vele boothuisjes aan Lake Union, die dankzij de film Sleepless in Seattle zo bekend zijn geworden. Het is warm, we zoeken verkoeling met een ijsthee in café Voxx en pikken dan een bus mee richting U-district.

Alsof we nog niet voldoende kilometers gedaan hebben vandaag, doen we nog een toer langs het water, helemaal rond de universiteit. Het is prachtig weer, en alle mensen varen op het water met motorboten, watervliegtuigjes, zeilboten, kajakken of zelf een soort van windsurfplank waar staand op gepeddeld wordt. We doen een hele tocht, via het grote universitair stadium en staan versteld van de omvang van amerikaanse universiteiten.


We keren terug naar het hotel en nemen in de late namiddagzon een plonsje in het zwembad, frissen ons op, gaan Indisch eten in University street en kruipen weer vroeg in bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s