Canada & USA – dag 7 – Hiken en grenzen

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: Many Glacier – Kananaskis
Afstand: 380 km
Activiteiten:  Iceberg Lake Trail, grensoversteek naar Canada
Weer: zon en bewolkt
Wildlife: whitetail deer
Overnachting: Bow Valley Campground, Kananaskis PP
 
Alweer vroeg opgestaan en vertrokken voor de Iceberg Lake Trail (14 km heen en terug). De voorbije dagen werden nogal wat beren gespot langs deze wandeling en de berenschrik zit er bij mij nog wat in. Daarom overtuig ik Ulrike om de wandeling te doen met de begeleiding van een ranger en bijhorende groep. Maar al gauw krijgen we het op onze heupen van het érg trage tempo en de vele uiteenzettingen over beren en bloemen en dergelijke. We besluiten de groep en ranger te laten voor wat het is en trekken zelf verder op pad. 
 
We maken veel kabaal om de beren te laten weten dat er volk op komst is, zodat we ze niet zouden opschrikken. Ik klap en roep af en toe en maak van de gelegenheid gebruik om – nogal zenuwachtig luid- te tetteren en te zingen. Ondanks mijn lawaai komen we onderweg toch een whitetail deer tegen die aan het grazen is langs het pad.  
We kruisen ook een man die met revolver op zak wandelt. Nogal drastische beschermingsmaatregelen, als het ook al met geroep en bear spray kan! Ah, die amerikanen toch. 
Na een goeie klim  en een sneeuwveld komen we aan de Iceberg Lake. De ijsbrokken drijven op het meer en we genieten van het tafereel. Daar waar we onderweg een stralende zon hadden is het hier boven wel erg koud en nat. We krijgen het snel koud en beslissen terug te keren.
Ongeveer vijf uur later zijn we terug in Many Glacier. We eten een heerlijke burger in de diner van de Swiftcurrent Inn en vertrekken richting Canada. 
 
We rijden de hele namiddag richting Banff. De grens steken we zonder al te veel problemen over en we merken al snel dat de canadesen een zwaardere voet hebben dan de amerikanen. Snelheidsbeperking wordt hier precies niet zo nauw genomen als in de USA en we passen ons ook héél snel aan aan deze gewoonte. Eindelijk kunnen we ook de afstanden in km aflezen en zijn we van de miles verlost !
De eerste Canadese uitzichten lijken erg veel op de uitzichten in Montana: verre, wijde uitzichten met velden en bloemetjes. 
We slaan even wat (dure!) proviand in bij een supermarkt en rijden zo ver mogelijk door richting Bannf BP.
Rond acht uur rijden we al eventjes voorbij de grootstad Calgary en besluiten we uiteindelijk een kampeerplek te nemen in Kananaskis aan de Bow Valley Campground lang de Bow River. Deze grote campground is al veel minder streng wat de beren betreft. Er is geen controle en we bespeuren zelfs afvalresten open en bloot op de bearproof vuilcontainers. Zouden de canadesen minder streng en belerend zijn dan de amerikanen? We bespeuren ook geen interpretive program en park rangers….
 Na een lichte maaltijd en een afwas in de ver afgelegen sanitaire blok (een luxe!) starten we aan het kampvuur. We zijn nog steeds geen pro en tellen meerdere pogingen alvorens we de marshmallows op het kampvuur kunnen roosteren.
Mijn voornemen om niet meer in een tent te slapen laat ik dan toch maar varen, maar dankzij een paar oordopjes heb ik geen last van de onbekende geluiden en slaap ik deze nacht als de beste !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s