Canada & USA – dag 8 – Wildlife

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: Kananaskis – Lake Louise
Afstand:  144 km
Activiteiten: Moraine Lake, Banff
Weer: zonnig-bewolkt
Wildlife: 1 zwarte beer, 2 bighornsheep, 1 hoary marmot, 1 pika, vele eekhoorns
Overnachting: Johnston Canyon Campground, Banff NP
 
Vandaag rijden we zoals voorzien naar Banff NP. We kiezen om niet de hoofdweg te nemen (een autostrade in een nationaal park, dat kom je niet vaak tegen!) maar om de rustigere Bow Valley Parkway te nemen. Deze baan staat er om gekend dat er vaak wildlife gespot wordt langs de weg. 
 
Het was kennelijk een goed idee want we spotten al meteen een zwarte beer langs de weg. Indrukwekkend! We blijven rustig in de auto toekijken hoe het enorme en schattige dier aan het grazen in de berm. De dag begint goed!
 
Op de Bow valley parkway, tussen Lake Louise en Banff, installeren we onze tent op de Johnston Canyon Campground. 
 

Van daaruit verkennen we Moraine Lake, een prachtig azuurblauwen meer aan de voet van hoge bergtoppen. Een korte wandeling naar de top van de Pile Of Rocks geeft ons een mooi uitzicht over het meer. Boven maakt de aanwezigheid van een Hoary Marmot de ervaring compleet.

 
Er zijn nogal wat toeristen die deze wandeling van 1 km doen en we besluiten ter aanvulling een iets rustigere wandeling te doen van 6 km: Consolation Lakes Hike. Een wandeling die aanvankelijk niet zo boeiend lijkt blijkt te leiden tot een prachtig meertje een de voet van een gletsjer, omgeven van vele rotsblokken. We klauteren over de rotsblokken heen en genieten van het uitzicht. De vele eekhoorns en pika’s nemen we er maar graag bij.

Na de wandeling rijden we naar het stadje Banff en drinken we een Starbucks koffie. We profiteren van de free wifi om wat mails te sturen naar vrienden en familie en winkelen in de lokale winkeltjes. Gevolg: ik koop een lekker warme en zachte trui/jas die ik diezelfde avond nog aantrek.

Onderweg terug naar de camping komen we nog enkele Bighorn sheep tegen. Vandaag blijkt dan toch een dag te zijn in het teken van wildlife!

s’Avonds proberen we alweer een kampvuur te maken. Ondertussen hebben we wel al begrepen dat we de houtblokken absoluut eerst in stukken moeten hakken om het vuur aan de praat te krijgen. We vragen aan de buren of we even hun bijl mogen lenen en al gauw verzamelen de buren aan ons kampvuur: de vrouw hakt de houtblokken in stukken, de kinderen tonen ons hoe je je kampvuur best start en de andere buren komen nieuwsgierig kijken hoe de twee belgen er niets van bakken en geven gretig tips mee. Gênant, maar om 20u brandt ons kampvuur als nooit tevoren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s