Canada & USA – dag 17 – Vancouver te voet en met de fiets

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: / 
Afstand:  /
Activiteiten: citytrippen te voet en met de fiets
Weer: heet en zonnig
Wildlife: Wasberen, eenden, ooievaar, schildpadden
Overnachting:  Executive Vintage Park Hotel, Vancouver 

We hebben ons overslapen in het heerlijke bed. We kleden ons aan en ontbijten in het hotel met een buffet van wafels, spek, fruit, patatten, croissants,…. mjam! 

Na het uitgebreid ontbijt wandelen we richting downtown en gastown. De stad brengt ons een welgekome afwisseling van de bergen en meren. We zien de beroemde stoomklok maar zijn helemaal niet onder de indruk.
Daarna genieten we van een heerlijke koffie en oooli ijsthee in een hippe coffeebar.
Via Robson street wandelen we richting Stanley Park. We doen inkopen in de Safeway en picnicken in het park langs het strand.
De stranden worden druk bezocht door Canadezen met stoelen en frigoboxen met de nationale vlag. Een trots volk die Canadezen!
We wandelen nog wat in het park en zien wasberen, schildpadden en ooievaars. 

In de namiddag huren we twee fietsen en doen we de obligate toer rond het park.

 

We fietsen verder tot False Creek en het olympisch dorp en keren via Cambie bridge terug om de fietsen terug te geven. We hebben 2 uur en half gefietst en hebben een goed beeld gekregen van Vancouver.
Op de terugweg zien we massa’s volk verzamelen op het strand. Blijkbaar is het “Celebration of Light”, een vuurwerkfestival dat meerdere dagen duurt en tot 1,5 miljoen bezoekers lokt. De mensen komen uit alle richtingen naar het strand en de sfeer is opgetogen. 
We frissen ons op in het hotel en gaan eten in Templeton, een toffe fifties diner met lekkere burgers en frietjes. De dienster plakt na elke zin de stopwoordjes “for sure”. 
Na een lekkere maaltijd wandelen we nog wat in de straten van Vancouver en aanschouwen we het vuurwerk. We begrijpen niet dat er zo veel volk komt zien naar wat een ‘gewoon’ vuurwerk blijkt te zijn. Bij ons zou dit slecht een duizendtal mensen lokken….
We zien de laatste vuurpijlen vanuit onze hotelkamer en kruipen onder de wol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s