Canada & USA – dag 16 – Op naar Vancouver

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: Clearwater Lake – Vancouver
Afstand:  508 km
Activiteiten: roadtrippen
Weer: warm en zonnig
Wildlife: /
Overnachting:  Executive Vintage Park Hotel, Vancouver

Na een heerlijke nacht in absolute stilte staan we rond 6 uur op en breken we ons kamp af. Terwijl de zon opkomt, keren we met de kano terug naar het beginpunt van Clearwater Lake en genieten we nog even van de fantastische rustige omgeving.

In het hutje nemen we alweer een heerlijk ontbijt alvorens we met de auto vertrekken richting Vancouver. Een lange rit van 500 km brengt ons van Wells Gray PP via Kamloops tot Vancouver. We genieten onderweg van de erg verschillende landschappen: van woenstijnachtige vlaktes, afgebrande bossen en industriële steden naar hoge bergen met tropische begroeiing en maritieme klimaten.
In Abbottsford, vlak bij Vancouver, hebben we even pech en zitten we vast in de file. Als we eenmaal Vancouver binnenrijden is het verkeer heel hectisch, maar met Ulrike achter het stuur loodsen we ons zonder problemen door het drukke verkeer. Met de hulp van de atlas van Canada en de USA rijden we tot ons hotel, het Executive Vintage Park Hotel vlak aan Yaletown.
Het is alweer van in de B&B in Jasper geleden dat we een douche hebben gezien en we voelen ons erg vuil. Ulrike heeft er niets beters op gevonden dan mij naar de receptie van het chique hotel te sturen en ik geneer me te pletter om m’n vette haar. Heeft de receptioniste medelijden of hebben we gewoon geluk, ik weet het niet, maar we krijgen meteen een upgrade naar een suite mét ontbijt!
We kunnen ons geluk niet op als we de suite zien: living, slaapkamer met énorm bed, bubbelbad, keuken en last but not least… een wasmachine en droogkast! Een geschenk uit de hemel! 
Na een grondige wasbeurt en een klerenwas gaan we naar buiten om Vancouver te verkennen. We wandelen door Yaletown, de chique hipsterbuurt van Vancouver en eten er in het restaurant Simply Thai. Via het haventje van False Creek en een chique supermarkt keren we terug naar het hotel.
We kijken nog eventjes tv en kruipen dan in bed. Het matras voelt een pak zachter aan dan onze matjes waarvan één ondertussen een lek heeft…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s