Noorwegen 2012 – dag 2 – Zwemmen in het fjord

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Evje – Eidfjord
Afstand:  361 km
Activiteiten: zwemmen in het fjord, autorijden
Weer: warm en zonnig
Overnachting: Bergslien Turistheim, Eidfjord

Wanneer we opstaan en het uitzicht op het Kilefjord aanschouwen lijkt de vakantie pas echt begonnen. We wanen ons pas helemaal in Noorwegen wanneer we ontdekken dat het dak van de kleine hut bezaaid is met hoge grassen en zelfs dennebomen.
download
We nemen de tijd voor een lekker ontbijt (het is vakantie voor iets!) en nemen een duik in het fjord. Het water is koud maar de zon maakt dat ruimschoots goed.
download (1)
download (2)

Tegen de middag maken we de hut leeg, betalen we de campingeigenaar en trekken we verder naar het Noorden. We rijden langsgeen mooie landschappen en picnicken langs de weg aan een rivier.

download (3)
download (4)download (5)
Voorbij Haukeli gaan we op zoek naar een toeristencenter omdat we nog een wandelkaart van de Hardangervidda willen kopen voor de trektocht daags nadien.
download (6)
In de prachtig gelegen hut van Haukeliseter, aan de voet van de Hardangervidda, is de kaart van Oost-Hardangervidda helaas uitverkocht. Wim koopt er wel de DNT-sleutel die toegang geeft tot de onbemande hutten van DNT (een waarborg bleek voldoende). 
download (7)
Even verder, in Roldal, hebben we meer geluk en vinden we de juiste wandelkaart. In de buurt van Roldal stoppen we ook even voor een indrukwekkend waterval, de Latefoss, in feite een dubbele waterval die zich vlak aan de baan met veel lawaai naar beneden stort.
IMG_1843
We passeren Odda en twijfelen even of we daar een dagje zouden blijven om tot de Folgefonna gletsjer te wandelen, maar uiteindelijk rijden we toch verder via Tyssedal, Lofthus en Kinsarvik. We herkennen de baan die we in 2010 ook al namen maar dan in de andere richting.
download (9)
Oskar heeft het ondertussen wat moeilijk en maakt ons al wenend duidelijk dat hij de autostoel kotsbeu is. We komen geen seconde te vroeg toe in Eidfjord en nemen zonder al te kieskeurig te zijn een kamer in de Bergslien Turistheim.

Na een soep en een “lekkere” couscous royale uit blik, maken we de trekrugzakken gereed voor de trektocht van de komende 4 dagen en gaan we slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s