Noorwegen 2012 – dag 9 – Oslo en naar huis

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Oslo – Zaventem
Afstand: 1078 km met vliegtuig
Activiteiten: bezoek aan Oslo en terugkeer naar huis
Weer: zonnig
Overnachting: thuis

We hebben tijd tot 15u om Oslo te verkennen alvorens we onze vlucht naar huis moeten halen. We starten met een wandeling tot aan het nieuwe Opera House, vlak aan het hotel. Het gebouw dateert van 2008 en is een knap staaltje architectuur gelegen aan het water. Het voelt wel of we maken deel uit van een bouwmaquette met de typische mensen die er wandelen en kuieren.
We wandelen verder langs de winkelstraten, waar de winkels helaas allemaal gesloten zijn (het is zondag), en komen terecht op de “Stranden” promenade aan het water. Rondom ons is er een overvloed aan nieuwbouwappartementen. We hadden het hier wel wat gezelliger verwacht.
We besluiten dan maar een bezoekje te brengen aan het Akershus slot, een middeleeuws kasteel dat jarenlang dienst heeft gedaan als gevangenis. Nadat we ook het slot bezocht hebben, keren we terug naar het hotel. We zijn weinig enthousiast over de hoofdstad van het anders zo mooie Noorwegen. De opera lijkt dan ook het enige interessante aan de stad.
Vanuit het hotel nemen we de bus en dan de trein naar het vliegveld. Het is eventjes krap omdat de trein later vertrekt dan gepland, maar uiteindelijk komen we ruim op tijd toe aan het vliegveld.
Na een korte vlucht komen we toe in Zaventem waar Jo’s zus ons opwacht en ons naar onze auto brengt. Na een korte rit zijn we terug thuis. Tijd om de trekschoenen en vrijetijdskledij weer om te ruilen voor hakken, handtassen en kleedjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s