Zuid-Afrika 2013 – Dag 6 – Op naar Swaziland

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Skukuza – Mlilwane Wildlife Sanctuary

Afstand: 240 km
Activiteiten: Wildlife spotten
Weer: warm en zonnig
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary
Wildlife: Olifanten, neushoorns, impala’s,…


We starten de dag vroeg: terwijl ik geniet van de zonsopgang boven de Sabie rivier in Skukuza, loopt Ulrike enkele rondjes in het kamp. Daarna gaan we terug naar ons hutje voor een ontbijt op het terras.


We laten Skukuza achter ons en rijden door Kruger naar de Zuidelijke exit bij Malelane. Onderweg stoppen we nog op een uitzichtpunt en nemen we een gekke groepsfoto.

Ook al rijden we vandaag met een bestemming, we nemen zeker de tijd om te stoppen en de talrijke dieren te bewonderen onderweg. In de picnic spot Afsaal eten we een heerlijke Kudu-worst. Beetje raar wel om die dieren eerst te fotograferen en daarna op te eten…
Tijdens de laatste kilometers in het park, stoten we pal op een aantal neushoorns die de baan oversteken. We zijn helemaal enthousiast dat we alle dieren van de beruchte Big Five hebben gezien!
Wanneer we Kruger verlaten, stoppen we aan een tankstation. Een man vult onze tank en we twijfelen even hoeveel fooi we moeten geven. Aan het tankstation is een klein marktje waar lokale boeren hun producten verkopen.
Niet ver na de exit van Kruger Park, komen we toe aan de grens met Swaziland. De grens oversteek verloopt redelijk vlot, al moeten we even aanschuiven om een reeks stempels te krijgen van een norse ambtenaar. Aan de muur hangt een portret van de koning in traditionele klederdracht.
Vrijwel meteen na de grensoversteek geraken we de weg kwijt en komen we terecht op een piste van rood opvliegend zand met meer putten dan onze auto aankan. Het feit dat we fout gereden zijn, maakt wel dat we in een landelijke omgeving terecht komen en meer te zien krijgen van het leven in Swaziland. Langs de weg wandelen vrouwen met pakken op hun hoofd en baby’s op de rug. Een groep kinderen drijven koeien over de weg met een stok en zwaaien wanneer we langs de koeien manoevreren.

Wanneer we toekomen in het Mlilwane Wildlife Sanctuary worden we getrakteerd op een prachtige gloed van de late avondzon. Alles kleurt prachtig rood en de weg naar onze hutjes is adembenemend. Onderweg zien we een enorme krokodil langs de oever van een plas rusten.
Vannacht slapen we in een traditionele beehive hut. De hutjes zien er van buiten klein uit maar zijn vanbinnen erg groot en comfortabel. Vooraleer we gaan slapen, eten we in het openluchtrestaurant een goede vleesgrill en doen we een ommetje om van de omgeving en de vele hertjes te genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s