Zuid-Afrika 2013 – Dag 5 – Toeren in Kruger

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Skukuza – Lower Sabie – Skukuza

Afstand: 90 km
Activiteiten: wild life spotting
Weer: zonnig en warm
Overnachting: Skukuza Rest Camp
Wildlife: Olifantenkudde, leeuwinnen, shortail eagle, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, hyenas, whitetail mangoost, civet kat, genet, luipaard, buffalo, kudu, impala, steenbok, stekelvarken,…

Vandaag spenderen we nog een hele dag in het Park en gaan we op zoek naar zoveel mogelijk dieren en mooie plekjes. We doen er 4u over om 50 kilometer te rijden. Een reden is omdat je er niet snel mag rijden, maar je wil het ook niet. Om de zoveel voet komen we namelijk de meest impressionante beesten tegen: olifantenkuddes, luie leeuwinnen, nijlpaarden, krokodillen, de meest kleurrijke vogels, buffels, steenbokken, en nog veel meer.

’s Middags stoppen we even in een ander resting camp, Lower Sabie, voor een lunch. We keren op tijd terug want vanavond hebben we ook nog een night drive geboekt. In een ruime open terreinwagen neemt onze gids ons mee na sluitingsuur voor een zoektocht naar nachtdieren. We krijgen een lampje om wat te scannen in het donker en het duurt een tijdje vooraleer onze ogen wennen aan het donker en we een dier opmerken.

We zien oogjes blinken in de verte, maar pas tegen het einde toe wordt het echt interessant. We zien vier jonge hyena’s aan de rand van de weg die ons even geïnteresseerd aankijken als wij hen. Plots daagt het toch dat we op slechts anderhalve meter van deze dieren staan in een open wagen – terwijl we overdag zelfs geen venster mogen open zetten. We zien ook een koppel stekelvarkens en een witstaartmangoeste. Die laatste wordt opgejaagd door het meest onvoorstelbare roofdier dat we zien: het jachtluipaard.

Na de drive hebben we afspraak op restaurant, want we vieren vandaag de verjaardag van de mama. We hebben gereserveerd in het Selati Station Grillhouse. In de jaren 20 kwamen toeristen nog per trein tot in Kruger en stapten ze uit in dit station. Nu is het omgevormd tot een restaurant, maar het oude kader is helemaal bewaard en gerestaureerd. Wij hebben een gezellig plaatsje op het perron en bestellen er uiteraard de specialiteit: gegrild vlees. De kwaliteit van het eten is meer dan oké en we spenderen er een gezellige laatste avond in het park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s