Zuid-Afrika 2013 – Dag 7 – Nijlpaarden in St. Lucia

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Mlilwane Wildlife Sanctuary – St. Lucia

Afstand:  380 km
Activiteiten: Wildlife spotten, boottochtje
Weer: zonnig en warm
Overnachting: Little Eden – St. Lucia
Wildlife: Nijlpaarden, krokodillen, zebra’s, kudu’s, visarenden, watervaraan,…

De voorbije nacht hebben we een luid gestommel en gestamp gehoord, we vermoeden dat er een bende hippo’s voorbij onze hut getrokken zijn, blijkbaar gebeurt dat hier wel vaker. We willen vandaag absoluut nog een wandeling in het park maken, dus staan we om 6h op en trekken we er op uit met z’n vieren, zeg maar “de jeugd”. De zon is nog niet eens opgekomen wanneer we de hutten achter ons laten.


We verlaten de open vlaktes en wandelen door een bos en een soort canyon. Plots schrikken we op en zien we honderden vogeltjes uit de rotsen komen. Blijkbaar hebben ze in de rots hun nestjes uitgegraven, de ingang van de gaatjes zijn net groot genoeg voor hun lijfje en twee pootjes.

Vanuit het bos hebben we plots terug uitzicht op de plas met bijhorende krokodillen. Ook al is het al warm, we blijven uit de buurt van het water! Langs het water loopt de baan en daarlangs is een weide met enkele kuddes zebra’s, impala’s en kudu’s.Wanneer we terug aan de hutten zijn, nemen we even een duik in het ijskoude zwembad en maken we ons gereed voor de rit naar St. Lucia.

Aan het St. Lucia Estuary kunnen we een plekje bemachtigen voor een boat safari. We zien er honderden nijlpaarden, enkele krokodillen, talrijke roofvogels en een watervaraan. Vooral de hippo’s zijn machtig om naar te kijken!

Na het boottochtje stoppen we nog even aan het strand om een glimp van de Indische Oceaan op te vangen. Lang blijven we niet op het strand want hier lopen nijlpaarden rond, een van de zoogdieren die het meeste menselijke slachtoffers maakt. De nijlpaarden gaan ’s avonds vaak door de straten van St. Lucia en wanneer ze mensen tegenkomen aanschouwen ze hen als gevaar. Ze willen dan zo snel mogelijk terug het water in geraken, maar als er een mens tussen hen en het water staat, lopen ze daar gewoon overheen.

Na het uitje aan het strand, installeren we ons in het guesthouse in het centrum van St. Lucia. We maken er gebruik van het (trage) internet en gaan daarna op zoek naar een lekker restaurantje. Na een enorme portie schaaldieren, chillen we nog even in onze kamer en kruipen we in bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s