Zuid-Afrika 2013 – Dag 8 – Terug naar de bergen

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: St. Lucia – Royal Natal NP

Afstand:  600 km
Activiteiten: autorijden
Weer: bewolkt
Overnachting: Thendele Lodge, Royal Natal NP
Wildlife: /

Vandaag hebben we een lange autorit voor de boeg. We laten St. Lucia en de bijhorende nijlpaarden en krokodillen achter ons, en volgen de route langs de kust. Het weer is wat minder, maar om een hele dag in de auto te zitten is dat wel perfect! Onderweg kijken we naar het landschap en de bevolking en zien we overgeladen camions.

Wanneer we de kust achter ons laten en naar het binnenland toe rijden, willen we even stoppen in Pietermaritzburg. Célia is al de hele vakantie enthousiast over het nationaal gerecht boboti, dus willen we op zoek naar een plek waar we dit eens kunnen proeven. Maar de stad Pietermaritzburg valt nogal tegen, het is er erg druk en totaal ongezellig. De boboti laten we dan maar vallen en we rijden verder richting het noorden.


Na een rit van bijna zeven uur komen we toe in Royal NP, niet ver van de grens met Lesotho en de Drakensbergen.

 
We installeren ons in de Thendele Lodge, een poepchique huis met keigrote kamers, enorme deurramen en een veel te grote living. Het huis heeft een groendak en gaat helemaal op in de omgeving. Wanneer we nog maar net de kamers gekozen hebben, komt er een man aankloppen met de vraag om hoe laat we de chefkok en de dienstmeid verwachten. Euh? Nee bedankt, we gaan zelf wel koken en afwassen. De man kijkt ons maar vreemd aan, en we vragen ons achteraf af of deze diensten inbegrepen zijn in de huur van de Lodge. Hoe dan ook zouden we het maar raar vinden om niet zelf te koken en op te ruimen.
 
Nadat we geinstalleerd zijn gaan we wat info vragen aan de balie en babbelen we even over de leuke wandelingen in de buurt met de sympathieke jongeman van het park. De zonsondergang op het amphitheater van de Drakensberg is werkelijk adembenemend. Vanuit de lodge hebben we er een mooi uitzicht op, maar we kijken er al naar uit om morgen tot daar te wandelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s