Zuid-Afrika 2013 – Dag 10 – Terug naar Johannesburg

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Royal Natal NP – Johannesburg
Afstand: 360 km
Activiteiten: Policemen’s Helmet Trail & Apartheid Museum
Weer: zonnig
Overnachting: vliegtuig
Het is onze laatste dag in Zuid-Afrika en we zijn vastberaden om er nog ten volle van te genieten. De wekker gaat af om kwart voor zes (!) want we willen nog een wandeling doen alvorens we de lange rit naar Johannesburg aanvatten. De opkomende zon zorgt voor een prachtige rode gloed op de Drakensbergen.
IMG_2933
We laten de lodge achter ons en vertrekken voor een hike via de Policemen’s Helmet Trail, een 9 km lange wandeling. We maken de heen-en-terug tocht wel iets korter omdat we niet zoveel tijd hebben. Een goed aangegeven pad brengt ons door het dal en over kleine riviertjes en de lage zon houdt onze spieren goed warm.
IMG_2938 IMG_2944 IMG_2946 IMG_2948
Na een tijdje naderen we het hoogtepunt van deze wandeling: een rots die de vorm heeft van een politiehelm. De gelijkenis is opvallend en we begrijpen meteen waarom de wandeling naar de rots vernoemd is.
IMG_2964
IMG_2977  IMG_2974
Op de terugweg staan we oog in oog met een hert, we zijn duidelijk niet de enigen die zo vroeg wakker zijn. Wanneer we terug aan de lodge toekomen, is de rest al wakker en vertrekkensklaar. We laden alle valiezen in de auto en zeggen vaarwel aan dit wondermooi plekje.
IMG_2986
We rijden een viertal uren tot Johannesburg. Onderweg komen we langsheen mooie en afwisselende landschappen.
IMG_2994 IMG_3002
Eenmaal in de stad aangekomen houden we halt aan het Apartheidmuseum. Dit museum, dat volledig gewijd  is aan de geschiedenis van de apartheid in Zuid-Afrika, laat een diepe indruk op ons achter. Bij de inkom krijg je op je toegangsticket een ‘klasse’ toegewezen: blank of niet-blank. Je moet langs een verschillende inkom, een manier om meteen een beeld te krijgen van wat apartheid juist inhoudt. Het museum is van begin tot eind erg boeiend en indrukwekkend.
IMG_3004 IMG_3005
Na het bezoek aan het museum, rijden we door tot de luchthaven. We geven het busje terug af aan het verhuurkantoor en maken ons klaar om een avondvlucht naar huis te nemen. Deze keer hebben we niet het voorrecht van een upgrade, maar gelukkig ‘vliegt’ de tijd voorbij en voor we het weten zijn we terug in België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s