Zuidwest USA – dag 1 – Lang onderweg

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Brussel – San Francisco
Afstand: 10040 km
Activiteiten: vliegen
Weer: zonnig
Overnachting: Stanford Court Hotel – San Francisco

Het is nog vroeg wanneer Jos ons afzet aan het vliegveld. Onze vlucht is pas om half elf, maar we komen drie uur eerder toe aan de check-in balie. Het inchecken is nog nooit zo vlot gegaan en we staan met plezier onze valiezen af (die samen meer dan 36kg wegen!). We hebben alle tijd om te ontbijten en de krant te lezen. Het boarden gaat vlot en voor we het weten bevinden we ons op 10000m hoogte,krijgen we een superkomisch veiligheidsfilmpje te zien en spenderen we de komende 7 uren in de lucht. Dankzij de vele films en het eten en drinken gaat de vlucht redelijk snel voorbij.In de JFK luchthaven van New York moeten we overstappen op onze volgende vlucht. Maar eerst is het aanschuiven geblazen voor de paspoort controle. Vlot kun je het niet noemen maar gelukkig mogen we zonder problemen het land binnen.

We vinden onze valiezen terug en gaan even een luchtje scheppen buiten alvorens we terug inchecken voor de volgende vlucht. Na een hapje en een drankje stappen we op de vlieger en gaan we weer voor 6 uur de lucht in. We zijn het reizen ondertussen beu en zijn vooral doodmoe. Tijdens de vlucht houden we ons bezig met films en het uitzicht boven de verschillende staten. Met het USA-kaartenboek erbij volg ik de vliegroute en de steden die we overvliegen. Alles is super uitgestrekt en de banen allemaal loodrecht op elkaar. Net voor de landing hebben we een prachtig uitzicht boven Yosemite NP, waarbij de Half Dome als een blok boven alles uittorent. Binnen enkele dagen staan we daar op, spannend!

De landing zelf geeft ons prachtige uitzichten op de omstreken van San Francisco. Het lijkt even of we in de zee gaan landen, maar net op tijd duikt het vasteland op voor een wobbelige landing. Welcome to San Francisco!

Binnen de korste keren hebben we onze valiezen en zitten we in een shared van richting downtown. We worden aan ons hotel afgezet en krijgen er meteen twee flessen cava en een upgrade naar een kamer met kingsize bed en city view: het loont om bij de booking te melden dat het je honeymoon is (al is dat in ons geval een ruime interpretatie). Onze kamer is erg ruim en heeft een mooi uitzicht en biedt het gezelschap van de rinkelende bel van de tram die op en af de straat rijdt.

Ook al zijn we doodop, we frissen ons toch snel even op en gaan dan een paar straten verder een pizza bij Uncle Vito eten om onze maagjes te vullen.

Nadien kruipen we onder het heerlijke dons, klaar voor de eerste nacht van ons reis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s