Zuidwest USA – dag 2 – San Francisco’s hippe buurten

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: San Francisco
Afstand:  /
Activiteiten: bezoek San Francisco
Weer: warm en zonnig
Overnachting: Stanford Court Hotel – San Francisco

Zoals te verwacht viel, zijn we door het uurverschil vroeg wakker. Ideaal dus om de stad te verkennen. We beginnen de dag met en stevig ontbijt in Lori’s diner, een typische diner geheel in jaren ’50 stijl met een old-timer auto en een standbeeldje van de hond van His Masters Voice. We nemen de French Toast en krijgen een bord met wel zes dikke stukken toast. Zelfs ik krijg mijn bord niet leeg!

Nadat onze magen goed gevuld zijn, gaan we richting Union Square. Er staat al een ellenlange rij voor een ritje op de authentieke tram. Wij passen liever voor de wachtrij en gaan in het visitor center tips vragen voor het busvervoer. Een supersympathieke dame overstelpt ons met goede raad, die we braaf opvolgen. Een vlotte busrit brengt ons naar de Golden Gate Bridge. We hebben geluk want de brug is helemaal zichtbaar, geen wolkje of mist te bespeuren! Ideaal om een stukje over te brug te wandelen!

Na een toffe maar warme wandeling op de brug, nemen we de bus richting het zuiden van de stad. We hebben geluk want de buschauffeur van daarnet was te lui om de klok te verzetten en ons ticketje is dus nog de hele voormiddag geldig. We stappen uit in de buurt van Alamo Square en wandelen via aangename straten met mooi versierde, gekleurde huizen tot het parkje. Het park geeft een mooi uitzicht over de stad en een aantal rijhuisjes, bekend als de Painted Ladies, of als de huisjes van de intro van Full House. Het is er vooral gezellig vertoeven. Onze dorst lessen we dankzij een flesje water dat we krijgen van een groep die er een Church Picknick houdt.

Nadien wandelen we in de buurt van Castro, langs een hele reeks erg mooie huizen en bebloemde straten. We komen algauw terecht in de Mission wijk en het Dolores Park. In het hippe Dolores Park Cafe eten we een gezonde boterham en slaatje, waarna we in het park zelf gaan zitten. Het park zit bomvol jongeren en toeschouwers van een mimevoorstelling. Het is superheet en we zien vele mensen zonnen of picknicken in het gras. Het is leuk om te kijken naar de voorbijgangers.

Wanneer we het te warm krijgen, gaan we verder en struinen we langs de vele toffe winkeltjes in Valencia street, zoals Paxton Gate, een winkel met terrariums, opgezette dieren en andere vreemde artikelen.

We stappen verder tot REI om er een aantal kampeerspullen te kopen, waaronder gaspatronen. Van daaruit is het een lange afstand door een wat mindere buurt, tot we terug aan Union Square toekomen. We verkennen China Town maar zijn nogal teleurgesteld door het grote aanbod kitch-winkels en het beperkte culinaire aanbod.

We keren terug naar ons hotel, frissen ons op en gaan dan heerlijk dineren in Aliment, een fancy restaurant in de buurt van ons hotel. We eten er een overheerlijke maaltijd en wandelen dan de steile straten terug naar het hotel. Het is alweer laat, dus kruipen we moe maar voldaan in bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s