Zeeland met kinderen: 5 tips voor een weekend vol speelplezier

on

Net over de belgische grens vind je het mooie Zeeland met z’n prachtige stranden en duinen. We spendeerden er een lang weekendje in september en delen onze leukste tips voor activiteiten in Zeeland met (jonge) kinderen.

Spelen in de bunkers en de natuur van Groede Podium

Spendeer een halve dag in het gratis speel- en bunkerpark Groede Podium. De kinderen kunnen er naar hartelust spelen, klauteren en de bunkers verkennen. Ondertussen kan je als ouder wat meer te weten komen over de Atlantikwall, een verdedigingslinie tijdens WOII.

In de omgeving is er een grote natuurspeelzone met tunnels, water, glijbanen, klimtorens en noem maar op. Je kan er ook een leuk uitstapje doen met de fiets tot Cletemspolder waar je een hangbrug en trekvlot vindt.

Aan het bunkerpark is een grote parking.

Schommelen op het strand in Vrouwenpolder

Je kan niet naar Zeeland, zonder ook naar het strand te gaan. Wil je een perfect plekje vinden om met kinderen een dag aan het strand te spenderen? Dan is het strand aan Vrouwenpolder echt wel een aanrader. Parkeren doe je op de grote parking “strand vrouwenpolder”. Van daaruit kom je door de duinen heel makkelijk aan het strand.
Op het strand vind je (ter hoogte van Beachclub Lekker) een heuse piratenboot en kan je schommelen met zicht op de zee. Iets verderop (ter hoogte van restaurant De Dam), is er nog een leuke speeltuin met vuurtoren.
Als het laag water is blijven ook grote plassen water, waar de kindjes helemaal veilig in kunnen pootje baden.

Lekker lunchen in Hof Poppendamme

Ben je toe aan iets lekker om te eten? Dan is Hof Poppendamme een plekje om niet te missen.
Terwijl de kinderen zich uitleven in de binnen- en buitenspeeltuin kan je genieten van een lekkere lunch of taartje met koffie. Op de kaart staan lekkere zuurdesemtoasts met carpaccio of humus met gegrilde groenten, maar ook aan de kinderen is hier gedacht. Wat dacht je van pizza-pannenkoeken?
Voor de kinderen is hier werkelijk vanalles: trampolines, natuurparcours, springkasteel, binnenspeeltuin met reuze duploblokken, geitjes en konijnen, en noem maar op. Wat waren we blij dat we hier op ons gemak konden eten!

Wandelen in het Veerse bos

In Zeeland vind je niet enkel mooie stranden, maar ook prachtige kreken en bossen. Een wandeling door het Veerse bos mag zeker niet ontbreken. Volg vanuit de parking van natuurcamping Het Veerse Gat de blauwe markeringen en laat je verassen door de prachtige natuur. Dankzij de reuze stoel en hangbrug onderweg, vinden kinderen deze wandeling ook geweldig!

Seafood eten bij Neeltje Jans

Zeg Zeeland en denk aan oestersen mosselen. Maar waar vind je nu een plek waar je seafood kan eten zonder je zorgen te maken om je kinderen die het kot op stelten zetten? Wij zochten een kindvriendelijk seafood-restaurant en kwamen terecht bij Proef Zeeland, een restaurant op het eiland Neeltje Jans. Heb je geluk met het weer dan kan je op het terras zitten met zicht op het water. De vissersboot die af en aan komt gevaren is perfect om de kinderen zoet te houden terwijl je oesters slurpt of proeft van superverse, sappige mosselen. En voor de kinderen is er een kindermenu met kibbeling, frietjes, appelmoes, een ijsje en een speelgoedje. Verwacht niets chique, maar met kinderen is dit perfect!

Dit is geen gesponsorde blogpost. De plaatsen die hier worden vermeld, vermelden we louter en alleen omdat we enthousiast waren over ons bezoek.


Op zoek naar meer inspiratie om te reizen en wandelen met je kinderen? Volg ons dan zeker op instagram, want daar delen we nog meer foto’s en verhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s