Zuidwest USA – dag 18 – Rijden op Highway 1

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route:  Carpinteria – Big Sur

Afstand:  340 km
Activiteiten: rijden langs de kust
Weer: warm en zonnig
Overnachting: Pfeiffer Big Sur State Park Campground, Big Sur

Na een nacht waarbij onze slaap regelmatig werd onderbroken door een voorbijrijdende trein, beslissen we om onze geest wakker te maken met een vroege duik in de zee. Er is nog niet veel volk op het strand, maar dat zal wel aan het vroege uur liggen.
IMG_8716

Na het ontbijt verlaten we op ons gemak de camping om op verkenning te gaan langs Highway 1.
De eerste stop is Santa Barbara, een kuststadje waar de Spaanse invloeden nog duidelijk te merken zijn in de architectuur van de gebouwen. We kuieren er op de Wharf met z’n gezellige restaurantjes en bespeuren een paar pelikanen in de lucht .
IMG_8718 IMG_8723IMG_8747
Daarna begeven we ons in het centrum, en wandelen we langs de hoofdstraat. Het is hier erg gezellig: mooie gebouwen, torenhoge palmbomen, leuke winkeltjes en toffe cafés. We stoppen al gauw in “Tupelo Junction Café”, een soort van hip brunchcafé, voor een super lekker en vers middagmaal. De Dungenes Crab Cake & patato hash is absoluut een aanrader! De grote porties en ica tea à volonté maken het helemaal compleet!
IMG_8728
IMG_8732
Na zo’n lekkere lunch rijden we verder langs Highway 1, via San Luis Obispo tot aan San Simeon. Onderweg houden we regelmatig halt om te genieten van de mooie stranden.
IMG_8739 IMG_8744  IMG_8750
In Piedras Blancas blijven we even hangen om de “sea elephants” te observeren.  Die maken zo’n grappige geluiden en bewegingen dat we er wel uren naar zouden kunnen kijken. Maar we hebben nog vanalles te ontdekken, dus rijden we uiteindelijk toch verder.
IMG_8772
Stilaan verandert het landschap: de platte stranden maken plaats voor heuvels en later kliffen. Highway 1 voert ons zo tot in het gebied van Big Sur, met z’n dramatische kliffen en stranden.
IMG_8780 IMG_8790
We volgen de weg naar het Noorden, met de zee telkens aan onze linkerkant. Aangezien het uitzicht telkens aan de overkant van de baan te bewonderen valt, is het soms zoeken naar een plekje om even te parkeren om al dat schoon te bewonderen.
Stilaan beginnen we ook uit te kijken naar een plekje op een camping. De eerste campings die we langs de baan tegen komen zijn echter allemaal al volzet. De stress om een overnachtingsplek te vinden wordt steeds groter. Zo veel opties om te overnachten zijn er hier ook niet. We beslissen om een gokje te wagen bij de campground van Big Sur Pfeiffer State Park. Het is aanschuiven geblazen om binnen te mogen, maar gelukkig vernemen we dat er nog kampeerplaatsen vrij zijn. Oef! De camping is erg groot en ligt midden in het bos, je zou bijna vergeten dat we aan de zee zijn. We vinden een plekje onder de hoge bomen en zetten onze tent op.
IMG_8794
In het winkeltje aan de ingang van het park kopen we wat etenswaren, ook al is de keuze erg beperkt. We slagen er toch in om een lekkere spaghetti te koken en genieten van deze laatste avond en nacht op een camping.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s