Sentier de découverte de Gioberney

on

Samen met onze beste maten en hun kinderen genieten we van een kindvriendelijke wandeling vanuit de Chalet de Gioberney.


Het is alweer een warme, zonnige dag dus vertrekken we vroeg om de hitte voor te zijn. Gewapend met een dikke laag 50+ zonnecreme, bedekkende kledij, een hoofddeksel en zonnebril vertrekken we met z’n allen voor een leuke wandeling. “We”, dat zijn wij met onze dochter Alice die 3 maand oud is en Wim en Jo, onze beste maten, en hun kinderen Oskar (4) en August (1,5).

De wandeling vertrekt vanuit de Chalet de Gioberney en volgt een tijdje hetzelfde pad als naar de Cabane du Vaccivier, doorheen de wondermooie Vallon du Gioberney. Onderweg houden we even halt ter hoogte van een aantal bomen, zodat iedereen even kan drinken.
Net voorbij de cabane du Gioberney, komen we bij een splitsing en steken we de rivier over via een brugje om zo aan de andere oever terug te wandelen van waar we komen.  We volgen de Sentier de Découverte verder en beginnen last te krijgen van de hitte. Op het pad zijn amper bomen, dus veel schaduw of verkoeling is er helaas niet.
Onderweg wordt onze aandacht getrokken door een groep gieren die rondjes vliegen en zich verzamelen op de bergflank, en zien we enkele kadavers liggen in de verte. Als we dit nadien even opzoeken, vernemen we dat er enkele dagen voordien een kudde schapen van de rotsen is gevallen, wellicht achterna gezeten door een wolf. Hierbij zijn helaas 59 schapen gesneuveld…

We wandelen verder langs de Torrent du Gioberney tot het pad afdaalt en ons met een brug weer over de rivier brengt. Na een korte klim komen we op een parking, van waar we even de autoweg volgen en verder klimmen tot de Chalet waar we gestart zijn. Die laatst meters zijn echt wel afzien omwille van de warmte. Tijd voor een welverdiende maaltijd  op het terras van de chalet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s