Source des Doux

on

De wandeling ‘Source des Doux’ brengt ons naar een prachtige plek tussen de weidebloemen waar we ons even alleen wanen in de bergen.


Route: Ubac – Chalets de Prentiq – Sources des Doux – Ubac
Duur: 4 uur
Weer: zonnig en snikheet


We vertrekken vanuit Ubac en volgen een aangenaam pad in het bos vlakbij een kabbelende bergstroom. Het is er aangenaam vertoeven, koel en nog wat vochtig. Daardoor is het wel opletten geblazen waar we onze voeten zetten, we willen uiteraard geen misstap begaan nu we baby Alice op onze buik meedragen.

Na een poos verlaten we het bos en komen we aan de oude hutjes van Prentiq. De zon warmt ons al snel op en we volgen het pad door een mooie bloemenweide, dieper het dal in.

Na een uurtje wandelen houden we halt onder de schaduw van een boom, zodat Alice even kan drinken en wij iets kunnen eten. Ulrike gaat nog even op verkenning tot de Sources des Doux, enkele meters verderop en dan maken we rechtsomkeer.

De terugweg gaat via een pad aan de andere kant van de rivier en geeft een mooi uitzicht om de omgeving. Het is alweer heel erg warm ondertussen, dus stappen we op hoog tempo terug naar beneden alwaar we verkoeling opzoeken in de airco van de auto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s