Japan – dag 5 – Hertjes aaien in Nara

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Kyoto – Nara – Kyoto
Activiteiten: daguitstap naar Nara
Overnachting: Kyoto airbnb

Onze dag begint om 7u30, een schappelijk uur dus. We ontbijten, maken ons klaar en stappen meteen richting het station waar we een express trein nemen richting Nara. De trein zit goed vol maar Ulrike slaagt er toch in om ons twee zitjes te bemachtigen.

Na een rit van 45min komen we toe in het JR station van Nara. We kopen er wat sushi en fris water en nemen een bus dat ons vlot naar Nara Park brengt.

Nara park is een gigantisch park met meerdere tempels dat vooral bekend staat om de duizenden herten die er vrij rondlopen. De herten zijn heel erg tam en zijn het gewoon om gevoederd te worden met “hertenkoeken”. Ze maken zelfs een buiging om een koekje te krijgen!

We kopen een portie hertenkoekjes aan één van de vele kraampjes en worden meteen opgemerkt door een groep herten. Ze happen de koeken uit de hand en happen zelfs in de poep. De zak met sushi moeten we goed beschermen want die hebben ze ook bijna mee. We worden als het ware achtervolgd door de ietwat aggressieve herten.

Iets verderop zoeken we verkoeling aan een picnick-tafel onder wat bomen met waterverstuivers. De herten hier zijn al veel rustiger. Het is nooit te vroeg om sushi te eten en dus eten we met smaak het vlootje sushi op terwijl Alice ananas eet.

We kijken naar de herten en kopen nog een portie hertenkoekjes die Alice aan een heel rustig hertje voedert. Een groot succes!


Wanneer alle koekjes op zijn wandelen we verder door het park.
We komen uit op de Todaiji tempel maar wachten nog even in de schaduw op een bankje omdat Alice slaapt. Na een tijdje besluiten we om ze toch over te hevelen in de draagzak om de tempel te bezoeken (achteraf gezien niet nodig want de tempel heeft een toegang voor mindervaliden zonder trappen, maar dat wisten we niet).

De tempel is een indrukwekkend immens gebouw in hout, het grootste houten gebouw ter wereld. Binnen is er een gigantische buddha met een beschermer langs elke zijde

Na het tempelbezoek wandelen we terug tussen de herten richting de bushalte naar een plaza met een hoop restaurants.

We zijn duidelijk niet de enigen die honger hebben en zin hebben in een restaurant, de hertjes hebben er ook zin in!

We stappen zonder treuzelen het eerste beste restaurant binnen want het is buiten veel te warm om te lang te aarzelen. In de koelte van het restaurant bestellen we een lunch set met alweer heel lekkere dingen zoals tempura, gemarineerd vlees, sashimi van reuzegarnaal, rijst en misosoep.

Alice eet gretig mee en we bedenken dat we in het vervolg beter iets extra voor haar bestellen omdat ze al volwaardige porties naar binnen speelt.

Na de lunch nemen we de bus terug naar het station en stappen we op de trein richting Kyoto.

Op de trein zitten we in de “women only” wagon waar het veel rustiger is dan de op de heenrit. Naast ons zitten een moeder en dochter uit Boston met privégids en twee Chinese dames. Alice krijgt weer hopen aandacht en geniet er met volle teugen van. Ze krijgt van de gids een mooi origami-zwaantje en we wisselen wat info uit, deels in het Engels, deels in het Japans.

Eenmaal aangekomen in Kyoto reserveren we een plekje in een Izakaya vlakbij het station voor daags nadien en bewonderen we de stalletjes met de Ekiben, de stations bentoboxen.
Vervolgens gaan we opnieuw naar de gigantische megastore Yodabashi Camera en kopen we een leuke pop voor Alice en avondeten voor thuis. We proberen er even een spel uit waarbij je op ritme op een trommel moet slaan: lachen geblazen want we verstaan absoluut niets van de keuzemenu en doen dus maar wat.

Thuis aangekomen hebben we echt wel nood aan verfrissing. We nemen een douche en doen Alice in bad en dan genieten we van lekkere sushi en gyoza.

Alice gaat in bed en enkele uren later volgen wij ook. De dagen zijn hier lang en vermoeiend maar wel heel erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s