Japan – dag 6 – Osaka aquarium en een verfrissende plensbui

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Kyoto – Osaka – Kyoto
Activiteiten: daguitstap naar Osaka aquarium
Overnachting: Kyoto airbnb

Om 6u30 ben ik alweer klaarwakker (nog steeds wat last van een jetlag precies?). Maar we hebben een drukke dag voor de boeg dus dat komt wel goed uit.

Om iets na half negen zijn we allen gewassen, aangekleed en met gevulde magen staan we al aan het station van Kyoto. We reserveren een plaats op de trein naar Osaka en begeven ons naar het platform. Om de één of andere reden staat hier niets meer in het Engels aangegeven dus twijfelen we even of we wel op de juiste trein stappen. Gelukkig helpt de treinconducteur ons op weg.

We nemen plaats in de comfortabele en ruime zetels van de green class en geven Alice nog een mandarijntje. Ze heeft zich meteen weer op het voetensteuntje gezet, haar plek zo lijkt het wel.

Na een klein halfuur komen we toe in Osaka station en nemen we de JR Loop line naar Bentencho. Van daaruit stappen we over naar een metro richting Osakako. Het is even zoeken om een ticketje te kopen in de overheersend Japanse automaten (de knop “english” merken we pas later op, oeps), maar al bij al gaat dat wel vlot.

Een dik uur na vertrek komen we toe aan Osaka aquarium, het doel van deze uitstap naar Osaka. Het is er al superdruk en bij de eerste aquaria staat zodanig veel volk dat we er niets van zien. Gelukkig mindert het volk naarmate we verder gaan en dan plots komen we uit op een immense bassin met gigantische vissen waaronder twee walvishaaien en een hoop reuzemanta’s. Echt heel indrukwekkend.

Het bassin neemt vier verdiepingen in beslag en het bezoek leidt je in een neerwaartse spiraal rond het bassin, zodat je de vissen telkens vanuit een ander perspectief kan bewonderen.

Alice wordt nogal wild bij het zien van al die voorbij zwemmende vissen en geniet er duidelijk van ook al is ze ondertussen alweer heel erg moe.

Naast dit allergrootste aquarium zijn er ook iets kleinere bassins, met dolfijnen, otters etc.

Nog wat verderop bewonderen we de reuze spin-krabben en de vreemdste maar mooiste kwallen die we ooit zagen. Ondertussen is Alice in slaap gevallen in de buggy, klaar voor een middagdutje.

Na het aquariumbezoek hebben we honger en zoeken we een eetplekje op in Tempozan Plaza naast het aquarium. Het is hier Japans op en top, geen enkele westerse toerist te bespeuren (wel veel Chinezen). We komen terecht in een kleine ramen bar en eten er een snelle kom ramen. Alice ontwaakt net tijdens het eten en dus bestellen we nog een portie gyoza voor haar.

Na het eten ontmoeten we Akiko en haar man, bij wie ik meer dan 10 jaar geleden logeerde tijdens een tour met Scala door Japan. Het is al geleden van toen zij naar België is gekomen dat we elkaar hebben gezien, ook al bijna tien jaar terug. Terwijl we terug wandelen naar het metrostation vertellen we hoe het ons de afgelopen jaren vergaan is. Een fijn weerzien!
Aan het station van Bentencho nemen we alweer afscheid en gaan we verder met de trein richting Kyoto. Helaas belanden we op een trein die meer weg heeft van een metro en zonder gereserveerde plaatsen noch green class. We balen wat want Alice heeft het wat moeilijk door de warmte en vermoeidheid en dat maakt de rit van 30 min een hele uitdaging…

Op de weg van Kyoto station naar ons huisje vindt ze eindelijk haar slaap. Thuiskomen in de rust en koelte van ons huisje doet deugd. We doen het de komende uren rustig aan en geven Alice wat tijd en vrijheid om rond te lopen en te spelen.

Net wanneer we vertrekken om iets te gaan eten, breken de hemelsluizen open en bevinden we ons in een wolkbreuk. Maar de regen zorgt voor wat verkoeling en is meer dan welkom!

We hebben een plek gereserveerd in de Izakaya “Shirokiya” vlak aan het station, want daar hebben ze een privecompartiment met eigen mini-speelkamertje aan. Ideaal om Alice bezig te houden terwijl wij eten! Al vindt ze ons eten interessanter dan de speelkamer 🙂

We eten op blote voeten want bij het binnenkomen moesten we onze schoenen uitdoen en in een locker plaatsen. Het bestellen gaat via een ipad en met een duw op de knop kun je je ober laten afkomen (een systeem dat we wel vaker tegengekomen zijn de afgelopen dagen).

Ulrike bestelt een biertje, althans, dat dacht ze te bestellen maar het blijkt een soort van sterke drank te zijn die je moet aanleggen met alcoholvrij bier, een
Hoppy happy. Blijkbaar een zeer populaire manier om snel en goedkoop dronken te worden, oeps!

We eten verschillende gerechten waaronder “okonomiyaki”, een soort van zoet-zoute pannenkoek met saus over, yakitoro (brochettes) van kippenvel (nogal vettig en zeg maar een uitdaging), rijstballen die in soya op kool geschroeid zijn, en nog wat rare dingen. Alweer een hele ontdekking voor de smaakpapillen. Alice eet mee van de okonomiyaki, de edamame en een portie frietjes.

Na de maaltijd slaan we snel nog wat fruit en groenten in in de supermarkt naast Kyoto tower en dan gaan we naar huis en maken we ons klaar om te gaan slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s