Japan – dag 11 – op weg naar Tokyo

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Kanazawa – Tokyo
Activiteiten: met de shikansen naar Tokyo
Overnachting: Airbnb Tokyo

De tweede nacht op de futons verliep voor mij al stukken beter, we hadden dan ook stiekem een tweede futon uit de kast gehaald en onder de onze geschoven. Ulrike heeft echter toch wel wat last gehad van op haar schouder te liggen. Bij het opstaan grapt ze “je hebt oncomfortabel, en je hebt FUTONcomfortabel”.

We ontbijten opnieuw elk met een ander ontbijt: westers versus Japans en maken opnieuw de valies om Kanazawa achter ons te laten. Maar eerst doen we nog een ommetje naar het Higashi Chaya district. De zon schijnt en ook al is het nog maar 9u, we hebben het alweer heel erg warm. Maar we kunnen niet klagen want ondertussen wordt er een fotoshoot gehouden van een model in een alweer prachtige furisode kimono, die met al die lagen het een stuk warmer moet hebben dan wij.


We drinken een ice coffee in een hippe bar en gaan dan terug naar de ryokan om af te rekenen en een taxi te nemen naar het indrukwekkende station van Kanazawa.

In het station reserveren we onze tickets voor de trein naar Tokyo en kopen we naar goede gewoonte twee bentoboxen. De eerste trein is een Shinkansen. De green car (1e klas) is echt super comfortabel. De zetels kun je ook hier quasi helemaal platleggen. De wc’s zijn ook super goed voorzien en heel erg proper. Poepchique in vergelijking met onze Belgische treinen.

Alice slaapt de eerste 45 min in de draagzak op mij. Als ze wakker wordt, smullen we van de verfijnde bentoboxen, deze keer met wat meer groentjes en minder rijst.

Na zo’n anderhalf uur begint Alice zich te vervelen en moeten we dus de wagons op en af wandelen om ze bezig te houden. Dat wordt al wat vervelend en dus vraag ik de conducteur in mijn best Japans naar de “multipurpose room” (Sumimasen. Tamokuteki shitsu ni ikitai n desu ga.). De man verstaat me meteen en opent de deur van de kamer. De meeste shikansens hebben een dergelijke ruimte, die je kan gebruiken om borstvoeding te geven of wanneer je je bvb onwel voelt. Er is een dubbele zetel die je kan uitklappen tot bed en je kan de lichten doven als je dat wenst.

Ik ben vooral blij dat Alice hier wat lawaai kan maken zonder mede-passagiers te storen, en maak van de privacy gebruik om ook even de borst te geven.

Na een tijd is Alice ook deze ruimte beu en keren we terug naar onze zitjes. We houden ze nog een klein halfuur bezig met rozijnen en de gsm (op vakantie mag je al eens een uitzondering maken hé) en komen dan toe in Omiya, alwaar we overstappen op een lokale trein richting Shibuya.

De lokale trein heeft veel weg van een metro en brengt ons in 38 min tot in Shibuya. Daar volgen we de routebeschrijving naar het Airbnb appartement dat we geboekt hebben, een heuse fotozoektocht lijkt het wel!

Na een klein kwartier komen we toe in het appartement: klein maar charmant en met alles wat we nodig hebben: een afgesloten kamer met écht bed (byebye, futons!) en babybed, zitruimte, keuken met eettafel en een badkamer. Dat alles in Japanse stijl, met tatamimatten en traditionele decoratie. Perfect!


Na een lang dutje van Alice besluiten we de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar avondeten. We belanden al gauw midden in de drukte van Shibuya. Hier zijn veel eetplekjes maar op het eerste gezicht niets dat geschikt lijkt met een baby, alles lijkt meer gericht op werkmensen die na het eten nog snel aan een toog eten.

We zoeken even naar een eetplek maar al gauw krijgt Alice honger en is kieskeurigheid geen optie meer. We kopen dan maar gewoon wat sushi in de food hall van Tokyu department store en keren snel terug naar huis. Eén ding is zeker: volgende verkenningstocht naar Shibuya zullen we op voorhand iets beter moeten weten waar we naartoe willen want nu liepen we een beetje verloren in al die drukte en waanden we ons “Lost in translation”…

Gelukkig voelt het appartementje al meteen als thuiskomen en maken we er een gezellig avondje van, helemaal op ons gemak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s