Japan – dag 12 – van Muji naar Meji

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Tokyo
Activiteiten: wandeling door Shibuya met speelpauze in de Muji en dan naar de Meji shrine
Overnachting: Airbnb Tokyo

Na een heerlijke nacht die zelfs tot 8u geduurd heeft (!), zijn we helemaal klaar om Tokyo te verkennen. We zorgen voor goed gevulde magen en vertrekken richting Shibuya, op zo’n 10 minuten wandelen van ons appartement.

We steken er over op het bekende kruispunt maar het is nog rustig en bijgevolg minder indrukwekkend dan ik me herinnerde.

Van daaruit wandelen we verder door de straten van Shibuya. De luide muziekdeuntjes komen langs alle kanten op ons af, al die prikkels moeten nogal vermoeiend voor Alice maar ze lijkt er geen last van te hebben en is erg rustig.

We houden halt aan de Muji in de Movida building. Op de verdieping met de kinderkleding is hier namelijk een klein maar mooi speelhoekje met allerlei houten speelgoed. Alice heeft het duidelijk naar haar zin en speelt naar hartelust met al dat ongekend speelgoed. Er is hier zelfs een buggy-parking voorzien en een grote ververs- en borstvoedingsruimte met alle nodige voorzieningen.
Na een klein uurtje hebben we alweer honger en begeven we ons enkele verdiepingen lager, naar het Muji cafe. Het is nog geen 12u en dus nog niet zo druk maar al een geluk dat we er vroeg bij zijn want binnen de kortste keren zit heel het cafe vol met japanse moeders en hun kroost.

We eten er een lunchmenu met keuze uit één warm en twee koude gerechten met rijst en water. De gerechten zijn eens iets helemaal anders dan wat we tot nu toe gegeten hebben, heel lekker en origineel allemaal.

Na het eten wandelen we in de richting van de Meji shrijn, terwijl Alice ondertussen een middagdutje doet. Onderweg is er een kruispunt dat je enkel via een voetgangersbrug met trappen kan oversteken. We doen dus een hele omweg tot het volgende kruispunt waar we gewoon kunnen oversteken. Op dat vlak is een draagzak zoveel handiger, maar een hele dag 10kg op de rug meedragen zien we beiden niet zitten.

Net wanneer we toekomen aan de Meji shrine is Alice weer wakker. De grote lanen die naar de schrijn leiden zijn de ideale plek om haar de beentjes te laten strekken.

Aan de schrijn zien we weer enkele trouwprocessies. Alice vindt vooral de houten wensblokjes interessant en het waterfonteintje met houten lepels om de handen proper te maken.We wandelen verder op Alice’s tempo (lees: vooruit, rechtsomkeer, weer naar voor, op het boordje stappen, gaan zitten, een boomwortel inspecteren, gaan hangen bij een andere familie met kinderen,…) en bezoeken de Meji jingu gyoen park, een heel mooie en erg rustige tuin. Je zou hier helemaal vergeten dat je je midden in een grootstad bevindt, een ware groene oase van rust.

Aan een mooie vijver met waterlelies kijken we een tijdje naar de grote vissen en schildpadden om dan nog wat verder rond te kuieren in de tuin.

Na de ontspannende wandeling keren we via Harajuku station met de Yamanote line terug naar Shibuya. Daar doen we nog wat inkopen in de Tokyu food shaw: een hoop fruit en groenten en ingrediënten voor een goeie klassieke spaghetti bolognaise. Het is even zoeken naar betaalbare kaas en tomatensaus, maar we slagen er in om al het nodige te vinden (tussen de vissenkoppen in). We kopen ook weer yoghurt en melk, al is het altijd gokken of we wel het juiste vast hebben. Zo kochten we al drie keer gesuikerde yoghurt ondanks dat de winkelbediende ons verzekerde dat er geen suiker in zit…

Op de terugweg naar huis proeft Ulrike van een drankje dat we al in elke drankautomaat hebben gezien: Pocari Sweat. Wie bedenkt zo een naam? Gelukkig heeft het met zweet niet veel te maken en is het gewoon een soort van aquarius.

Thuis smullen we van een superlekker spaghetti en dan gaat Alice in bed. Wij bespreken nog de plannen voor de volgende dag en maken het ook niet te laat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s