Québec – dag 2 – zwemmen in het meer

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: /
Activiteiten: chillen en inkopen doen
Overnachting: Saint-Elie-de Caxton

De nacht is nog maar pas ingezet of de eerste die last heeft van de jetlag biedt zich al aan: om middernacht huppelt Alice vrolijk door ons huisje. We vrezen al een zware nacht tegemoet te gaan maar al snel geeft ze zichzelf weer over aan de slaap.

Om 3u30 is het de beurt aan kleine zus: ik word wakker en tref ze op handen en voeten aan op het bed, klaar om het kruipen nog wat te oefenen. Ik herinner me even ons nachtelijk speeltuinbezoekje in Japan, en besluit om even mee te spelen totdat Jeanne weer moe is. Een uurtje later is ze alweer diep in slaap, maar ikzelf ben natuurlijk klaarwakker. Ik hoor de vogeltjes wakker worden en zie hoe het steeds lichter wordt. Om 5u30 zijn ook Alice en Ulrike wakker, onze eerste dag in Canada kan beginnen!

Op het programma vandaag: bekomen van de jetlag, genieten van het huisje aan het meer en inkopen doen. Een relax-dagje met andere woorden. En dat is meteen hoe we de dag aanvangen: met een koffie en een cinnamon-bagel genieten we van het heerlijke uitzicht op het meer. Vanuit de living lijkt het wel of we midden op het meer zitten. Ondertussen leeft Alice zich uit met de tonnen speelgoed in het huisje en slaapt Jeanne uit tot 8 uur. We voelen ons hier meteen thuis. We gaan even op verkenning in de tuin die uitgeeft op een privé-ponton op het meer. Wat een prachtig plekje!

Wanneer ook Jeanne wakker is, maken we ons klaar om te vertrekken naar de dichtstbijzijnde supermarkt, 30 minuten rijden hiervandaan. Maar niet voordat we eerst een foto trekken van de gigantische bak waar we mee rijden. Aan bagageruimte geen gebrek en de achterbank is zelfs voorzien van een schermpje om dvd’s op af te spelen. Dat zal ongetwijfeld nog van pas komen!

In de supermarkt slaan we voor 200 Canadese dollars eten in voor de komende dagen en kopen we een lading luiers en melk. Alice drinkt sinds kort gewoon volle melk, echt handig op reis! Iets minder handig maar uiteindelijk wel doenbaar: we zitten midden in het proces van de zindelijkheidstraining. Thuis is Alice dus luier-vrij maar op stap durven we de luier nog niet weglaten. In het huisje is gelukkig wel een klein opstapje waardoor ze zelf op het gewone toilet kan, want een travel-potje geraakte niet meer in onze valies.

Bij thuiskomst maakt Ulrike boekweitpannekoeken en dan genieten we van de kalmte terwijl de kindjes een lange middagdut doen. Het ideaal moment om de plannen voor de komende dagen te bespreken. Het weer is hier trouwens heel bizar: drukkend warm (26-28 graden) maar vochtig en regelmatig een plensbui. Het lijkt wel het regenseizoen in Azië!

In de namiddag maken Ulrike en Alice een mini tochtje met de pedalo op het meer, zwemmen we in het water tijdens een regenbui en gaan we allemaal in bad. Jeanne oefent daarna nog wat op het zelfstandig zitten en Alice wordt helemaal wild van al het speelgoed.

De dag sluiten we af met een lekkere spaghetti en rond half negen liggen we allemaal alweer uitgeteld in bed.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s