Québec – dag 5 – naar het strand in een nationaal park

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: /
Activiteiten: zwemmen in het Parc National de la Pointe Taillon
Overnachting: The Jam comfort, Alma

Feest! Vandaag worden we pas om 7u wakker! Zouden we dan eindelijk van de jetlag verlost zijn? Let’s hope so…

Het is prachtig weer, nog steeds heel erg warm (28 graden) en de wolken zijn helemaal verdwenen!

We ontbijten op het terras van ons huisje en daarna ga ik snel inkopen doen voor de komende dagen. Tegen 10u vertrekken we naar het nationaal park “La Pointe Taillon“, 20km verderop.

Het park is een aanrader voor gezinnen en natuurliefhebbers: er is een groot bewaakt strand met speeltuin en je kan er fietsen en een fietskar huren om rondom het schiereiland te fietsen zonder één auto te bespeuren (de auto moet je op de parking achterlaten). Onderweg zijn er mooie uitzichtspunten en kan je behalve vogels ook elanden spotten. Je kan er zelfs kamperen op één van de campings van het park die enkel per fiets bereikbaar zijn, je kampeergerief trek je gewoon achterop mee met een remorque van het park.

We rijden het park binnen via de hoofdingang “Saint-Henri-de-Taillon”. Daar is een grote parking, fietsenverhuur, een souvenirwinkel, een snackbar en een groot bewaakt strand met speeltuin.

We beginnen met wat strand-tijd en vinden een plekje met picknicktafel dat strategisch vlak naast de speeltuin is gelegen. We huren een parasol en gaan elk om beurt in het water met Alice. Door de golven zou je bijna vergeten dat dit een meer is en geen zee, maar de warme temperatuur van het water (20 graden) en de zoete smaak zeggen genoeg.

Na een tijd hebben we genoeg gezwommen. We willen fietsen en een fietskar huren maar er is helaas geen babyschaal of hangmatje voorhanden om Jeanne -die nog niet stevig zelfstandig kan zitten- veilig te vervoeren. Spijtig want we hadden graag het tochtje rond het park gedaan maar dan doen we maar een deeltje te voet gewoon.

We volgen gedurende 1,5 km het brede pad langs het meer tot we aan de “sentier de la tourbière” komen, een kort pad op houten vondels dat eindigt aan een groot open moeras. We gaan nog even op verkenning langs een zijpad maar dat lijkt al snel een dood spoor. Alice gaat als een echte hiker op onderzoek en bestudeert onderweg de paddestoelen en hoopjes keutels, spettert in de plassen en klautert over de omgevallen bomen.

Op de terugweg stoppen we nog even op een strandje en dan nemen we de auto terug naar huis voor een late middagdut.

Bij valavond doen we nog een korte wandeling. We wandelen de straat uit en volgen het pad tot aan de oever van het meer. Hadden we thuis ook maar zo’n mooi meer op het einde van onze straat, wat een luxe!

Sinds het begin van onze reis hebben we nog geen enkele keer een barbecue aangestoken, daar moest dus dringend verandering in komen! Het lijkt wel of Canadezen graag kiezen voor gemakkelijk en snel, en dat doen we dan ook: in 1-2-3 grilt Ulrike voorgekookte ribbetjes op de gas-barbecue, snel maar daarom niet minder lekker. Een ideale afsluiter van deze zonnige dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s