Québec – dag 6 – bruine beren spotten en verdwalen in het labyrinth

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: /
Activiteiten: dieren spotten in de Zoo Sauvage de Saint-Felicien
Overnachting: The Jam comfort, Alma

Eén van de redenen waarom we aan het Lac-St-Jean verblijven is omwille van de nabij gelegen zoo/safaripark, Zoo Sauvage de Saint-Félicien. Daar waar wij bij het horen van die naam vooral aan de smeuïge franse kaas denken, is het voor de Canadezen een befaamde attractie die menig kind en volwassene doet dromen.

Vandaag is het dan ook zover en brengen we een bezoekje aan het grote park waar je dieren in hun natuurlijke habitat kan bewonderen.

De autorit naar het park duurt net geen anderhalf uur maar is zeker niet saai. We rijden rondom de Lac-St-Jean en genieten van de vele mooie huisjes onderweg. Canadezen houden van houten huisjes met een veranda (“porch”) en geschilderd in fraaie kleurtjes. Sommige huisjes zijn echt prachtexemplaren en zouden we ons zo in zien wonen, slurpend van een goede koffie in de ochtendzon op de porch.

Aangekomen aan het park, is het nog erg rustig. We krijgen uitleg in het grappige canadees-frans en gaan meteen op verkenning. Eerste stop: het verblijf van de imposante ijsberen. Zo een ijsbeer van dichtbij zien is best indrukwekkend, daar wil je in de vrije natuur niet oog in oog mee komen te staan!

Volgende etappe en tevens highlight van het domein: een rit van een dik uur met een treintje door meer dan 30 hectare bossen en velden. Hier lopen de dieren vrij rond en zijn het de bezoekers die in een kooi zitten, zo zou het altijd moeten zijn! Je zal hier ook enkel dieren vinden die in het noordelijk halfrond leven en aangepast zijn aan het winterse klimaat in Canada.

Het treintje is nog maar net vertrokken of we rijden al vlakbij een bruine beer die zich aan het krabben is langs de baan.

Verderop komen we zeker nog vier beren tegen op nog geen twee meter van ons, en ook nog een hele hoop bisons, caribou, elanden, wolven,.. De omgeving is ook super mooi en we passeren ook een aantal nagebouwde oude nederzettingen met acteurs die in plat canadees-frans een opvoering doen. Heel komisch om te zien, al vraagt het al onze concentratie om hen te verstaan.

Na het treinritje houden we even een lunchpauze in het restaurant van het park en dan gaan we naar de kinderboerderij. Daar is een heus water-speeltuin met fonteinen en waterstralen maar daarvoor is het nét niet warm genoeg. Maar niet getreurd, want in de kinderboerderij zelf valt vanalles te beleven.

Alice gaat helemaal door het dolle heen in het labyrinth in het dak van de schuur. Ze holt van hot naar her en wil er wel vijf keer opnieuw in. Ook de hangbruggen vindt ze geweldig. De diertjes zelf zijn allen super goed verzorgd en heel erg tam: één van de geitjes is zelfs in een buggy gaan liggen!

Na al het speel- en aaiplezier bezoeken we nog andere delen van het park, zo zien we nog een gigantische grizzlybeer, een lynx, coyotes,… en noem maar op! Dit park is echt wel een aanrader als je hier met kleine kinderen reist (en zelfs zonder kinderen!).

Op de terugweg naar huis rijden we langs de andere kant van het meer terug, zo zijn we helemaal rondgereden. We worden verrast door een storm, maar dat kan de kindjes niet deren want zij liggen stevig te tukken op de achterbank en dromen wellicht van beren en elanden.

Bij thuiskomst vullen we de hongerige magen met een gebarbecued stukje verse zalm, om in het thema van de beren te blijven. We eindigen de dag alweer met een theetje in de hangmat terwijl we de komende dagen plannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s