Québec – dag 7 – rijden langs het Sagueney fjord

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Alma – Tadoussac
Activiteiten: ontbijten in een diner en rijden langs het Sagueney fjord
Overnachting: Ferme 5 Etoiles

We zijn al bijna een week in Québec, en op de frietjes in de Zoo Sauvage na zijn we nog geen enkele keer uit eten gegaan. Tijd om daar verandering in te brengen! We gaan ontbijten in een diner vlakbij, Chez Bin. We eten er met z’n vieren van de “brunch pour deux”: muffin, wafel, dulce de leche, fruit, spek, spiegelei, patatjes, worst, bonen, brood, huisgemaakte confituur, rillette, … gigantisch veel!

We staan ervan versteld hoe rustig de kindjes zich houden: Jeanne eet ganse stukjes watermeloen uit het vuistje en Alice drinkt een gigantische aardbeismoothie leeg en eet mee van onze schotel.

Nadien doen we nog een stop in de supermarkt voor nog wat eten voor de komende dagen. De IGA-supermarkt is hier groot en heeft veel verse etenswaren. Maar het leukste aan de supermarkt vinden we de winkelkar waar een speelauto voor hangt. Je kan er zowaar twee kindjes in laten zitten én nog eens twee op de stoeltjes van de kar zélf. Met vier kinderen gaan shoppen lijkt zo wel kinderspel.

Nadat we al onze spullen verzameld hebben en de koffer volgeladen hebben, vertrekken we naar onze volgende bestemming: het nationaal park Fjord-du-Sagueney. De baan ernaartoe parallel aan de grote Sagueney rivier. We rijden voorbij de stad Sagueney en stoppen even aan een prachtig uitzichtspunt bij Saint-Fulgence. Hier staan meerdere campers en tentjes, en gelijk hebben ze! We nemen de tijd om er even te lunchen alvorens we verder rijden.

Onderweg kijken we onze ogen uit, de combinatie van de brede rivier, stralende hemel en de paarse bloemen maken dat we meteen de auto aan de kant zouden willen zetten om te wandelen in al dat moois.

Omdat de kindjes slapen nemen we een omweg via het pittoreske dorpje Sainte-Rose-du-Nord. Ik vind het leuk om ondertussen de huisjes te bekijken en probeer de leukste op beeld vast te leggen.

Tegen 14u komen we toe aan de Ferme 5 Étoiles, onze logeerplek voor de komende drie nachten. Op deze boerderij kun je overnachten in één van de vele chalets, hutjes, yurts, of kampeerplekken. Wij kozen voor een grote chalet met twee kamers, een ruime living en terras.

Als gast van de boerderij kan je een kijkje nemen bij de vele dieren op de boerderij: kippen, eenden, geiten, varkens, kalkoenen, konijnen, struisvogels,… maar ze vangen ook wilde dieren op die ofwel gevonden zijn of die hier gewoon werden afgezet. Zo is er een vos die gered werd uit een pelsenkwekerij, een wasbeer wiens mama werd overreden, een eland dat als baby moederziel alleen werd gevonden, … De dieren krijgen hier onderdak en eten. En het leukste is dat je als gast mag helpen met de dieren te verzorgen en eten te geven: elke dag om 8u30 mag je meehelpen met het voederen van de dieren, eitjes rapen, konijnen aaien, een flesje melk geven aan de pasgeboren wasbeertjes,…

Het domein is erg groot, dus trekken we meteen op verkenning. We kopen een zakje voeding voor de diertjes en maken meten wat geitjes, een bok en een struisvogel blij.

Daarna wandelen we een dikke kilometer naar de slee-honden en dan bewonderen we nog de pasgeboren puppy’s, de hertjes en alle andere dieren op de boerderij.

Tot slot zwemmen we nog even in het zwembad en speelt Alice nog in de speeltuin. Na een snelle hap is ook deze dag alweer voorbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s