Québec – dag 9 – walvisexcursie op het fjord

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: /
Activiteiten: op walvisexcursie
Overnachting: Ferme 5 Etoiles

Vandaag hebben we een walvisexcursie gepland, een uitstap waar ik al lang naar uitkijk. Tadoussac staat bekend om walvissen te spotten, op de plek waar de Saint-Laurent uitmondt in de zee is er namelijk heel veel plankton waardoor ze er met velen komen eten. Zowel de beluga’s (witte dolfijn), minke whale (vinvis) en de gigantische blue whale laten zich er geregeld zien.

We kochten tickets via onze accomodatie voor een excursie met de grote boot met AML croisières. Wie van wat meer avontuur houdt, kan ook met een zodiac de dieren bewonderen, al gaat dat niet met jonge kindjes.

We vertrekken erg vroeg naar Tadoussac, waar we de auto achterlaten op een parking en met een shuttlebus naar de aanlegsteiger gebracht worden. De boot is erg groot en kan zeker 300-500 mensen vervoeren. Toch is er plek genoeg voor iedereen en vinden we met gemak drie stoeltjes op het achterdek.

De boottocht duurt een drietal uurtjes. Op de boot zijn er toiletten en een winkeltje waar je eten en souvenirs kan kopen. Zodra we wat verder varen steekt er een fris windje op, maar daar werden we al voor gewaarschuwd dus hebben we warme kleren (trui en jas) mee.

De omstandigheden zitten vandaag niet echt mee, de walvissen zijn ver weg dus moeten we erg lang varen en hebben we maar weinig tijd om ze te zien. Toch zien we een hele hoop vinvissen (de “kleine” variant van 3-8 meter lang) en beluga’s. Ik kan het niet laten maar ben toch wat teleurgesteld, ik dacht écht dat we de gigantische exemplaren van veel dichterbij zouden zien. Toch is het een bijzonder schouwspel en is de boottocht zélf ook heel fijn.

Op de terugweg valt Alice in slaap in onze armen, het wiegen van de boot zit daar wel voor iets tussen. Ulrike heeft, dankzij een preventief pilletje, gelukkig geen last van zeeziekte, al zit ze er wel een beetje bij als een zombie door de nevenwerkingen.

Het is net geen 13u wanneer we weer voet aan wal zetten. Onderweg naar huis eten we een Poutine in een friterie langs de baan. Poutine is het nationaal gerecht van Québec en bestaat uit frietjes, vleesjus en harde, mastieken kaas. Het ziet er niet uit maar valt best in de smaak.

Bij thuiskomst doen de kindjes nog een late dut en dan maken we nog een ommetje op de boerderij om de diertjes te aaien en te voederen.

’s Avonds is Alice plots heel plattekes, niet zoals we ze kennen. En effectief: de thermometer geeft 39,1 graden koorts aan. Snel in bed en hopen dat een suppo en wat nachtrust soelaas bieden.

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Michele Van der Plassche schreef:

  Hallo,
  Ik ben fan van jullie reis naar Canada met 2 kleine kids. Iedere dag kijk ik uit naar jullie dagverslag en vind jullie aanpak en organisatie super . Dit lijkt wel een reis om na te bootsen 👍
  Maar na donderdag, toen Alice koorts had, hoorde ik niets meer van jullie en dat maakte (maak) mij ongerust . Misschien is er niets aan de hand maar laat toch iets weten🙏
  Veel liefs 💕
  Michele van Kinderpret

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s