Québec – dag 10 – op weg naar het volgende nationaal park

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Sagueney Fjord – Québec – Parc National de la Jacques Cartier
Activiteiten: roadtrippen
Overnachting: EXP chalet, Parc National de la Jacques Cartier

Na de hoge koorts van de avond voordien, lijkt Alice al wat minder ziek. Haar koorts is wat gezakt maar nog niet helemaal weg. Gelukkig hebben we vandaag een rustige dag voor de boeg.

Onze dag begint weer met een stevig ontbijt in de boerderij. Daarna maken we nog een wandeling naar de elanden en bisons op het uitgestrekte domein.

Terwijl ik de kindjes bezighou in de speeltuin, maakt Ulrike de zakken gereed. Een klein uur later zijn we vertrekkensklaar en laten we de Ferme 5 Etoiles achter ons. In Tadoussac nemen we al meteen een ferry om het fjord over te steken. De oversteek duurt nog geen kwartier, elke 13 min vertrekt er een (gratis) ferry.

Daarna volgen we de prachtige route 138 langs de Saint-Laurent rivier. In Saint-Fidèle stoppen we in een “casse croute” langs de baan voor een snelle hap en kan Alice zich uitleven in de speeltuin.

Met goed gevulde magen rijden we door tot onze eindbestemming van de dag, het nationaal park vlakbij Québec city dat genoemd is naar Jacques Cartier, de franse zeevaarder die de Saint-Laurent baai ontdekte.

We reserveerden hier een chalet “EXP” in het park zélf. De EXP chalets zijn heel recente, moderne chalets die klein zijn maar voorzien van alle comfort. De chalets liggen heel afgelegen, in het bos aan de rand van de rivier. Door de grote ramen heb je het gevoel dat je één wordt met je omgeving. Er is een keuken, een tafel, een mini badkamer, twee éénpersoonsbedden, twee fatboys en een dubbele hangmat op het terras. Het terras is volledig afgesloten met muggenschermen en heeft ook een elektrische bbq. Buiten is er ook nog een fire-pit om een vuurtje te maken en een picknickbank. Bij het onthaal (10 km verderop) vragen we nog een babybed, twee kinderstoelen, een toiletverkleiner en -opstapje, deze worden ons allemaal (gratis) bezorgd in de chalet. Ondanks het feit dat we hier maar 2 bedden hebben en geen afgesloten slaapkamer, is het toch wel goed voorzien op kinderen.

Het is al laat dus grillt Ulrike snel een steak en patatjes op de bbq terwijl ik Jeanne te slapen leg.

Na het eten zijn we even bezig met Alice in slaap te krijgen (het gebrek aan een afgesloten kamer speelt ons wat parten). Wanneer beide kindjes eenmaal slapen, zitten we nog even bij het kampvuur en roosteren we marshmallows terwijl we de plannen van de komende dagen bespreken. In de chalet is geen wifi, en dat voelt wel bevrijdend om even helemaal niet verbonden te zijn met de buitenwereld. Ulrike gaat er helemaal voor en gaat in de hangmat op het terras slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s